Granola
Body Balance
Honger!

Recept: Vegan cacao granola

Ingrediënten
50 gram kokosolie
200 gram glutenvrije havermout
25 gram ontpitte dadels
25 gram hazelnoten
25 gram amandelen
20 gram lijnzaad
25 gram cacao
40 gram agavesiroop
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de kokosolie in een pannetje op laag vuur smelten. Als de kokosolie gesmolten is, kun je het pannetje van het vuur af halen. Doe ondertussen de havermout alvast in een kom.
Als je de dadels klein hebt gesneden, kun je die aan de kom met havermout toevoegen. Dit geldt ook voor de noten. Je kunt de noten trouwens grof hakken met een mes of als je ze heel fijn wilt hebben, kun je ook een foodprocessor gebruiken. Zelf heb ik de noten heel fijn gehakt. Ik heb geen foodprocessor en mijn blender kan dit helaas niet aan, dus dat was even wat handwerk haha.
Voeg de rest van de droge ingrediënten toe aan de kom en meng dit goed door elkaar. Tot slot voeg je de gesmolten kokosolie en de agavesiroop toe en meng je weer goed. Leg vervolgens een bakpapiertje op een bakplaat en verdeel het granolamengsel hierover.
Bak de granola vervolgens ongeveer 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Geniet nu van deze vegan cacao granola. Heerlijk in bijvoorbeeld je kokosyoghurt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.