Vegan cacao granola

Vegan cacao granola, een heerlijke gezonde granola. Ideaal als ontbijt in je vegan yoghurt.
​Ik heb al diverse granola recepten met je gedeeld, een variant met pindakaas en eentje met veel noten, zaden en kaneel. Allebei de recepten vind ik erg lekker, maar als ik er veel van eet, raak ik het toch weer beu. Ik ben dol op yoghurt met vers fruit en granola, maar ik wilde iets anders. Daarom bedacht ik deze granola met cacao en geloof me dat dit een echte aanrader is.
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Sinds een aantal weken doe ik op zondagochtend een les Body Balance in de sportschool en dat is echt super fijn. Het tempo is goed bij te houden, ook voor iemand met een minder goede conditie (zoals ik) en er zitten geen moeilijke snelle pasjes in. Alles is goed te volgen. Dit vind ik zo’n fijn begin van mijn zondag. Ik geniet er dan ook echt van en sta vaak ook met een big smile de oefeningen mee te doen. Na het sporten heb ik altijd veel honger, het duurt tot 12.15 dus dat is ook echt wel etenstijd. En op de één of andere manier heb ik na het sport altijd zin in een bak yoghurt met granola en fruit én een smoothie. Geen idee waarom, maar elke week komt dit weer terug haha. Helaas was mijn granola op zondagochtend en om voorbereid te zijn voor na het sporten, maakte ik nog snel deze vegan cacao granola voordat ik ging sporten. Zo kon ik na het sporten genieten van mijn favoriete én welverdiende lunch.


Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:                10 minuten
Aantal:                 Ongeveer 400 gram
Bijzondere benodigdheden:

  • ​Luchtdichte pot
  • Bakpapier
  • Bakplaat
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Eivrij
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Lactosevrij
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Vrij van geraffineerde suikers
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Vegan
Dit recept is niet 100% biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle overige ingrediënten zijn wel biologisch in dit recept.
Ingrediënten
50 gram kokosolie
200 gram havermout*
25 gram dadels
25 gram hazelnoten
25 gram amandelen
20 gram lijnzaad
25 gram cacao
40 gram agavesiroop
Door de havermout door glutenvrije havermout te vervangen, maak je het gerecht glutenvrij.

Hoe maak je het?
​Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie in een pannetje. Zet deze op laag vuur en laat het smelten. Houd in de gaten dat het niet gaat koken. Als de kokosolie gesmolten is, kun je het pannetje van het vuur af halen. Doe ondertussen de havermout alvast in een grote kom.

​Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes. Zelf gebruik ik ook weleens een schaar en dan knip ik de dadels in kleine stukjes, dat gaat ook heel makkelijk. Hak daarnaast de noten fijn (amandelen en hazelnoten).

Als je de dadels klein hebt gesneden, kun je die aan de kom met havermout toevoegen. Dit geldt ook voor de noten. Je kunt de noten trouwens grof hakken met een mes of als je ze heel fijn wilt hebben, kun je ook een foodprocessor gebruiken. Zelf heb ik de noten heel fijn gehakt. Ik heb geen foodprocessor en mijn blender kan dit helaas niet aan, dus dat was even wat handwerk haha.

​Voeg de rest van de droge ingrediënten toe aan de kom en meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles onder de cacao bedekt is. Tot slot voeg je de gesmolten kokosolie en de agavesiroop toe en meng je weer goed. Zorg ervoor dat het hele granolamengsel in aanraking is geweest met de kokosolie en met de agavesiroop. Leg vervolgens een bakpapiertje op een bakplaat of in een ovenschaal en verdeel hierover het granolamengsel.

Bak de granola vervolgens ongeveer 15 minuten op 180 graden in een vooverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen. Geniet nu van deze vegan cacao granola. Heerlijk in bijvoorbeeld je kokosyoghurt.
blog, organic, cacao, granola, vegan, gezonde recepten, lekker, foodblog, gezond, foodblog, organic happiness, biologische foodblog, vegan granola, havermout, dadels

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close