Suikervrije banketstaaf


Suikervrije banketstaaf. Deze banketstaaf is zo lekker en super simpel te maken. Ideaal voor de feestdagen.
Toen ik nog thuis woonde, kreeg mijn moeder voor Kerst altijd een banketletter van haar werk. Zelf vond ze die veel te zoet en te vet, mijn zusje lust geen spijs. Dus mijn vader en ik mochten die dan verdelen en ik was daar zo dol op. Het liefste legde ik hem nog even in de oven dat ie lekker warm is en dan is  die smaak zo goed!!Natuurlijk wilde ik die smaak evenaren met mijn gezonde banketletter. Ik ging aan de slag met bladerdeeg, maar dat blijkt niet zo makkelijk om zelf te maken. Ik heb echt mijn best gedaan, maar het lukte me niet om het helemaal goed te krijgen. Daar ga ik zeker nog eens mee aan de slag, maar voor nu heb ik dus voor bladerdeeg uit de winkel gekozen. Wel uit de biologische winkel zonder toevoegingen en helemaal natuurlijk. In de supermarkt wordt er vaak nog suiker of andere rotzooi aan toegevoegd, let daar dus goed op.

Met dit bladerdeeg lukte het wel en geloof me als ik zeg dat dit de smaak van de banketletter van de bakker overtreft. Sowieso is het al lekkerder als je weet dat het verantwoord is, vind ik altijd. Maar toen deze net uit de oven kwam en ik een hap nam, was ik even terug in de tijd. En het mooiste is dat het recept echt heel simpel is. Ga jij deze banketstaaf maken voor de feestdagen?


Bereidingstijd: 5 minuten (+ 10 minuten ontdooitijd)
Baktijd:                35 minuten
Aantal:                 1 banketstaaf
Bijzondere benodigdheden:

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier

blog, banketstaaf, banketletter, amandelspijs, bladerdeeg, suikervrij, kerstrecept, kerst, feestdagen, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Eivrij
blog, banketstaaf, banketletter, amandelspijs, bladerdeeg, suikervrij, kerstrecept, kerst, feestdagen, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, banketstaaf, banketletter, amandelspijs, bladerdeeg, suikervrij, kerstrecept, kerst, feestdagen, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
Foto

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten5 plakjes (Vegan) bladerdeeg
125 gram amandelmeel
100 milliliter honing

Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bladerdeegplakjes op een bord om te ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat ze elkaar niet teveel overlappen, dan kunnen ze namelijk aan elkaar vast gaan plakken.

​Ondertussen dat het bladerdeeg ontdooit, kun je het amandelspijs alvast gaan maken. Doe hiervoor de honing en het amandelmeel in een kom en meng goed door elkaar totdat het een geheel wordt.

​Als je bladerdeeg ontdooit is, bestrooi je je aanrechtblad of een snijplank met wat bloem. Zo voorkom je dat het bladerdeeg vastplakt. Bestrooi ook de bovenkant van je bladerdeeg, zodat ook de deegroller niet aan je bladerdeeg vastplakt. Leg alle vijf de plakjes bladerdeeg zo recht mogelijk op elkaar en rol met een deegroller uit tot je een dunne lap hebt. Kijk ook even hoe groot je de banketstaaf wilt hebben, anders kun je er ook 2 kleinere van maken.

Als je het bladerdeeg helemaal hebt uitgerold, kun je het amandelspijs over het bladerdeeg verdelen. Zorg dat je aan de zijkant een randje overhoudt, maar zorg er ook voor dat het amandelspijs goed verdeeld is. Als het amandelspijs goed is verdeeld, kun je het bladerdeeg voorzichtig oprollen. Maak het naadje nat met wat water en duw goed aan, zo voorkom je dat de staaf opengaat in de oven. Vouw ook de uiteindes goed dicht.

Bak de banketstaaf vervolgens voor 35 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu genieten van deze biologische, verantwoorde banketstaaf.
blog, banketstaaf, banketletter, amandelspijs, bladerdeeg, suikervrij, kerstrecept, kerst, feestdagen, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close