Banketstaaf
Bladerdeeg
Recept: Suikervrije banketstaaf


Ingrediënten
5 plakjes (vegan) bladerdeeg
125 gram amandelmeel
100 milliliter honing
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, want dan kunnen ze aan elkaar plakken.
In de tussentijd kun je het amandelspijs maken door het amandelmeel met de honing in een kleine kom te mengen.
Als het bladerdeeg ontdooid is, kun je het aanrecht bestrooien met wat bloem. Dit voorkomt dat het bladerdeeg eraan vastplakt. Bestrooi ook de bovenkant van het bladerdeeg met bloem. Leg alle vijf de bladerdeeg blaadjes zo recht mogelijk op elkaar en rol ze tot een platte lap met een deegroller. Je kunt ook 2 kleinere banketstaven maken als je eentje te groot vindt.
Als het bladerdeeg één mooie, grote en platte lap is geworden, kun je het amandelspijs verdelen. Laat ongeveer 1 centimeter van de randjes open. Rol het bladerdeeg op tot een mooie rol. Eventueel kun je de vouwrandjes een beetje nat maken.
Bak de banketstaaf ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu genieten van deze suikervrije banketstaaf, die het lekkerste is als je hem warm uit de oven eet!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.