fbpx

Suikervrije banketstaaf

Suikervrije banketstaaf. Deze suikervrije banketstaaf met amandelspijs maak je heel makkelijk zelf. Banketstaaf maken lijkt heel ingewikkeld, maar met de juiste ingrediënten valt dat heel erg mee.
 
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Banketstaaf

Toen ik nog thuis woonde kreeg mijn moeder altijd een banketstaaf met Kerst van haar werk. Zij vond hem veel te zoet en mijn zusje lust geen amandelspijs. Mijn vader en ik verdeelde dus die letter en ik vond het zo heerlijk. Vaak deed ik hem ook even in de oven en als hij warm is, smaakt hij nog lekkerder. Met deze gezonde banketstaaf wilde ik de smaak van die van vroeger natuurlijk evenaren. Dus ik begon met het maken van bladerdeeg, maar dat bleek een stuk moeilijker dan gedacht. Ik probeerde het en deed mijn best, maar het lukte me echt niet om het goed te krijgen. Deze uitdaging ga ik zeker nog eens aan, maar voor nu heb ik biologisch, vegan bladerdeeg van de winkel gekozen en dat ging perfect. Als je zelf ook bladerdeeg uit de winkel wilt gebruiken, let dan op dat het vaak suikers of onnatuurlijke toevoegingen bevat.
 

Bladerdeeg

Met dit bladerdeeg lukte het me om deze banketstaaf te maken en hij smaakt echt net zo goed als die van vroeger. Sowieso geloof ik dat alles beter smaakt als je weet dat het gezond is. Maar toen deze suikervrije banketstaaf uit de oven kwam, bracht het me terug in de tijd.

Recept: Suikervrije banketstaaf

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness
Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ingrediënten

5 plakjes (vegan) bladerdeeg
125 gram amandelmeel
100 milliliter honing

 

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, want dan kunnen ze aan elkaar plakken.

In de tussentijd kun je het amandelspijs maken door het amandelmeel met de honing in een kleine kom te mengen.

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Als het bladerdeeg ontdooid is, kun je het aanrecht bestrooien met wat bloem. Dit voorkomt dat het bladerdeeg eraan vastplakt. Bestrooi ook de bovenkant van het bladerdeeg met bloem. Leg alle vijf de bladerdeeg blaadjes zo recht mogelijk op elkaar en rol ze tot een platte lap met een deegroller. Je kunt ook 2 kleinere banketstaven maken als je eentje te groot vindt.

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Als het bladerdeeg één mooie, grote en platte lap is geworden, kun je het amandelspijs verdelen. Laat ongeveer 1 centimeter van de randjes open. Rol het bladerdeeg op tot een mooie rol. Eventueel kun je de vouwrandjes een beetje nat maken. 

Bak de banketstaaf ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu genieten van deze suikervrije banketstaaf, die het lekkerste is als je hem warm uit de oven eet!

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde Sinterklaas inspiratie? Download dan GRATIS het gezonde Sinterklaas E-book. Hierin vind je alle bekende Sinterklaasrecepten, maar dan in een gezond jasje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close