fbpx

Perzik yoghurt cake

Perzik yoghurt cake, een gezonde perzik cake die je ook lekker als ontbijt kunt eten. Deze perzikcake is door de Griekse Yoghurt lekker verfrissend.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Perziken

Vorige week was ik bij het stalletje bij ons in de polder, waar ze veel vers fruit verkopen en ze hadden mooie grote perziken. Die nam ik mee en onderweg naar huis bedacht ik wat ik ermee wilde maken. Eerst dacht ik aan taart, maar al snel bedacht ik dat een cake met Griekse Yoghurt en perzik een beter idee was.


Eerder maakte ik al eens een cake met Griekse Yoghurt en blauwe bessen en die vond ik toen zo lekker, dat ik besloot nu zo’n zelfde soort cake met perzik te maken. Het was een groot succes, ik vond hem heel erg lekker, maar Jens ook. De cake van mijn Oma is echt de allerlekkerste ooit, maar Jens vond dat deze erop leek qua smaak dus dat is een enorm compliment. Hij zei ook dat de visite hier zeker blij van zou worden, dus mocht je visite over de vloer krijgen of zelf zin hebben in een lekkere friszoete cake, maak dan snel deze perzik yoghurt cake.

Recept: Perzik yoghurt cake

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Ingrediënten

100 gram ongezouten roomboter
150 gram speltmeel
10 gram baking soda
2 eieren
175 gram Griekse Yoghurt
50 milliliter honing
2 grote perziken

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de roomboter in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. 

Ondertussen meng je de droge ingrediënten in een mengkom, de baking soda en het speltmeel.

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Als je de droge ingrediënten hebt gemengd, kun je de eieren in de andere mengkom doen, samen met de Griekse Yoghurt en de honing.

Meng deze ‘natte’ ingrediënten vervolgens met een spatel goed door elkaar tot je een mooi glad mengsel hebt zonder stukjes.

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Als de mengsels in beide mengkommen goed gemengd zijn, kun je ze in één kom samenvoegen.

Roer beide mengsels vervolgens goed door elkaar bijvoorbeeld met een spatel. Het wordt even wat zwaarder met mengen, maar zorg ervoor dat beide mengsels tot één glad beslag gemengd worden. Snijd vervolgens de perzik in stukjes en roer die door het beslag heen.

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag over de vorm.

Bak de cake vervolgens in 60 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Prik na het bakken een satéprikker in de cake, komt die er schoon uit dan is de cake gaar.

Laat even afkoelen en je kunt van deze heerlijke cake gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

perzik yoghurt cake, perzikcake met yoghurt, perzik cake, yoghurt cake gezond, gezonde perzik cake, perzik cake maken, perzik cake bakken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close