fbpx

Persoonlijk maandoverzicht juli


Persoonlijk maandoverzicht juli, een hele maand met schitterend zonnig weer. Ik genoot van ijsjes, op één van de warmste dagen besloten we te klussen en ook Leyla had het natuurlijk warm. Het was een heerlijke maand lees je mee?

Jens is jarig

Aan het begin van de maand was Jens jarig en we ontbeten samen lekker uitgebreid. Als cadeau had ik kaartjes voor Imagine Dragons. Daar gaan we deze maand naartoe, super veel zin in! Nog een ander concert in het vooruitzicht in maart is dat van Jason Mraz. Ik ben al heel lang fan van hem en Jens ook. Eigenlijk hebben we tijdens heel de verbouwing van het huis Jason Mraz gedraaid. Dus ik heb altijd gezegd dat als hij naar Nederland komt, ik er naartoe wil en dat is in maart het geval! Ook ging ik aan het begin van de maand bij mijn oma langs. Ik zie ze te weinig naar mijn zin en besloot op een vrije dag langs te gaan. Ze had lekkere taart gehaald, we zaten lekker in de tuin en uiteindelijk aten we nog versgebakken broodjes met pindakaas. Een heerlijke ochtend om ze weer te zien en bij te kletsen.

persoonlijk maandoverzicht juli, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, maandoverzicht juli, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblogDiscodip

Ik begon de maand niet zo heel gezond, want deze leuke ochtend bij mijn oma was op vrijdag. En op woensdag had ik pauze op mijn werk en liep ik naar de markt voor wat boodschappen. En het was super mooi weer en ineens had ik super veel zin in een softijsje met discodip, echt zo heerlijk. Ik heb dat al heel lang niet meer gegeten en besloot er nu voor te gaan haha en ik genoot er enorm van.
persoonlijk maandoverzicht juli, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, maandoverzicht juli, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Ook hadden we die week nog een keer frietjes gehaald en was mijn baas jarig en hadden we weer taart. Iets teveel ongezond eten in een week, want helaas voelde ik een ontstekinkje in mijn mond aankomen. Zo vervelend dat als ik 3 of 4 keer suiker of iets anders ongezonds eet in een week ik gelijk ontstekinkjes krijg. Geeft ook wel aan hoe mijn lichaam gewend is aan gezond eten. Maar zo’n ontsteking is echt vervelend, want het gaat kloppen en soms ook bloeden en het doet zeer. Maar ik heb goede natuurlijke producten die daar tegen helpen. En in combinatie met weer lekker gezond eten ging het gelijk een stuk beter.

Lekker weer gezond

maandoverzicht
Zo maakte ik onder andere deze heerlijke salade met rucola, nectarine, zoete aardappelblokjes, pecannoten en halloumi. Echt een aanrader. 
Doordat Leyla wat last had van wat uitslag op haar buikje besloten we ‘s avonds te gaan zwemmen. Ik was op tijd thuis, dus we reden lekker naar de Oesterdam om even te gaan zwemmen met haar. Ik vond het best fris door de wind, maar Leyla genoot enorm. Het zeewater deed haar uitslag goed en ze kon lekker rennen door het water.

Leuke wandeling?

Ohja bijna vergeten 2 weken geleden op zondag was ik lekker met mijn blog bezig. Jens was brak van een feestje en besloot nog even te gaan slapen. Ik had hard gewerkt op mijn laptop. Het was super mooi weer en ik was een beetje gaar dus besloot ik met Leyla een wandeling te maken. We kwamen op de dijk aan bij het water en Leyla vond het  fantastisch en wilde naar het water. Ik besloot mee te gaan, dus voorzichtig over de gladde stenen, maar al snel gleed ik weg. Terwijl Leyla overigens al in het water was. Ik besloot mijn slippers uit te doen en verder te gaan. Alleen er lag veel blubber waar je in wegzakt en ik stapte in oesters. Daarom besloot ik al vrij snel terug te gaan. Dus ik met opgestroopte pijpen en tot aan mijn knieën onder de blubber en Leyla tot haar billen  liepen we terug naar huis. Het was echt geen gezicht en mensen die we tegenkwamen, hoorde ik er ook echt om lachen haha. Uiteindelijk had ik 2 flinke sneeën in mijn rechtervoet en kon ik er een aantal dagen niet echt op lopen,. Gelukkig herstelde het vrij snel waardoor ik weer gewoon kon lopen.
persoonlijke maand

Klussen op de warmste dag

We gingen thuis ook lekker aan de slag. We hadden lange gordijnen hangen, maar waren die al een hele tijd beu. Maar de vouwgordijnen die we wilden, waren boven budget na de verbouwing die we gedaan hadden. Dus het bleef bij deze gordijnen, maar toen Jens deze maand de gordijnen met stang en al van de muur aftrok, werd het tijd voor nieuwe. En daar waren we aan toe en nu konden we gaan voor die vouwgordijnen die we al zolang wilden. En toen we toch bezig waren, hebben ook besloten om de muur wit te verven. Hij had een beetje een zalmroze kleur en omdat we meer van de kamer willen gaan veranderen, besloten we deze wit te verven.
persoonlijk maandoverzicht juli, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, maandoverzicht juli, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Voor het eerst verslapen

En vorige week gebeurde er iets vervelends, ik had mijn wekker gezet voordat we gingen slapen, gewoon op dezelfde tijd als normaal. Maar het raam stond de hele nacht open en het weer was slecht geworden. Het regende en waaide erg hard, waarschijnlijk hebben we daardoor de wekker niet gehoord of hij is echt niet afgegaan dat kan ook. In ieder geval werd ik wakker doordat Leyla aan het piepen was. En ik zag dat het al licht was dus toen had ik al een vermoeden dat het niet lang meer zou duren voor de wekker zou gaan. Maar na 5 minuten ging die nog niet, dus besloot ik eruit te gaan om te kijken hoelaat het was. 08.50 oeps! Ik moet om 08.30 op mijn werk zijn en het is een half uur rijden haha, verslapen! Allemaal gemiste appjes en telefoontjes waar ik was natuurlijk, maar goed ik zal het nodig gehad hebben zullen we maar zeggen. Snel sprong ik onder de douche en ik had al een ontbijtje klaarstaan in de koelkast dus dat maakte het makkelijk, want die kon ik onderweg opeten. Ik zat binnen een half uur in de auto onderweg naar mijn werk. Top want dan zou ik niet zo heel laat aankomen, maar eenmaal aangekomen bij de Westerscheldetunnel ging die recht voor mijn neus dicht voor minimaal een kwartier. Balen dus, maar goed dat was overmacht en zoals mijn collega’s zeiden, ze wist in ieder geval nu waar ik was en waren minder ongerust.

Lekker weertje

Wat een heerlijke maand was het en wat heb ik genoten van het weer. Ik hoor er best wat mensen over klagen, maar van mij mag het echt zo blijven voor de rest van het jaar haha. Dit is echt mijn weer, oké 35 graden hoeft niet per se maar 25-30 is helemaal prima. Elke dag rokjes en jurkjes aan haha. Alleen voor Leyla is het wel echt vervelend en dat vind ik wel zonde dus die proberen we zoveel mogelijk koel te houden. Maar dan moet ze ook wel wat minder eigenwijs worden. Die gaat namelijk met 30 graden in de zon liggen. Dus als het zo warm is, lopen we ‘s ochtends vroeg met haar en ‘s avonds laat. Overdag lopen we niet met haar, want dat is veel te warm, ook voor haar pootjes op dat hete asfalt. Ik las pas dat als de buitentemperatuur 25 graden is, is de asfalttemperatuur al 52 graden. Kun je nagaan wat dat is met 35 graden, daar ga je niet met je blote voeten op lopen en je hond loopt eigenlijk op z’n blote voeten dus die wil ik dat zeker niet aandoen. Ik word ook best boos als ik mensen dat wel zie doen op het heetst van de dag, dat is zo zonde voor de hond. Wij proberen ze dus zoveel mogelijk binnen te houden en leggen ze bijvoorbeeld op een vochtige handdoek. Dat helpt wel om wat af te koelen, ‘s nachts zetten we alle ramen open zodat het kan doorwaaien en ze in ieder geval wel wat koeler kan slapen.
persoonlijke maand juli
Een toffe maand dus achter de rug en weer een fijne nieuwe in het vooruitzicht. Tot nu toe gaat het lekker in de nieuwe maand, want ik heb een nieuwe podcast ontdekt over persoonlijke ontwikkeling en jezelf meer laten groeien en eerlijk gezegd ben ik er een beetje verslaafd aan geraakt en ook zeker aan het goede gevoel wat het me oplevert. Maar daarover meer in mijn volgende maandoverzicht blogje.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close