Paastaart met witte chocolade

“Ik vind het altijd fijn als Pasen eraan komt, omdat dat voor mij toch altijd een beetje symbool staat voor het begin van de lente.”

Paastaart met witte chocolade. Met deze witte chocoladetaart met paaseitjes verras je je visite deze Paasdagen, een gezonde Paas cheesecake.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Pasen

Ik vind het altijd fijn als Pasen eraan komt, omdat dat voor mij toch altijd een beetje symbool staat voor het begin van de lente. En na ál die regen zijn we wel toe aan een lentezonnetje, lammetjes in de wei en de geur van versgemaaid gras. Ik wel tenminste! En daarom vond ik het tijd om lekker met wat Paasrecepten aan de slag te gaan.

Een echte Paas kwarktaart/cheesecake had ik nog niet eerder gemaakt en daar werd het dus hoog tijd voor. Feestelijk afgetopt met wat dragee eitjes, die uiteraard niet heel biologisch of gezond zijn, maar wel lekker én feestelijk. Om het recept helemaal biologisch te maken, kun je die dus achterwege laten.

Kun jij nog wel wat meer Paasinspiratie gebruiken? Bekijk deze recepten dan ook even!

Recept: Paastaart met witte chocolade

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Alleen de dragee eitjes zijn niet biologisch in dit recept. Alle overige ingrediënten zijn wel biologisch.

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

40 gram kokosolie
200 gram glutenvrij havermeel
120 gram amandelmeel
8 gram kaneel
7 gram bakpoeder
2 eieren
100 milliliter ahornsiroop
400 gram kwark
10 gram agar agar
300 milliliter water
200 gram witte chocolade
80 gram dragee eitjes + topping

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in een mengkom. Voeg daar vervolgens het amandelmeel, de kaneel, de bakpoeder en de eieren aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook toevoegen. Meng het geheel tot een glad en stevig deeg. Doe een bakpapiertje in een springvorm en vet de randen in met wat kokosolie. Verdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de vorm en bak in 25 minuten gaar.

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Doe ondertussen de kwark in een pannetje met de ahornsiroop, de agar agar het wat er en de witte chocolade. Roer het geheel totdat je merkt dat het steviger begint te worden. Als het té vloeibaar blijft, kun je nog wat extra agar agar toevoegen. Zodra het mengsel dikker is geworden, kun je het pannetje van het vuur zetten en laten afkoelen. Laat de bodem ook even afkoelen voordat je die belegt.

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hak 80 gram van de dragee eitjes grof en roer door het kwarkmengsel heen. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart. Prik eventuele luchtbelletjes door met een satéprikker of tandenstoker. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Als de taart is uitgehard, kun je die versieren met nog meer paaseitjes en genieten van deze heerlijke Paastaart.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Paastaart met witte chocolade, Witte chocoladetaart met paaseitjes, Witte chocolade Paas cheesecake, Paas kwarktaart, Paaskwarktaart, Paastaart, Witte chocolade kwarktaart met paaseitjes, Witte chocolade kwarktaart, Kwarktaart met witte chocolade, Kwarktaart, Kwarktaart met witte chocola, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 32 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close