Ontbijtcake met frambozen

“Zo hoef je ’s morgens niet veel werk te doen, behalve ervan te genieten.”

Ontbijtcake met frambozen. Deze kwarkcake met framboos is een heerlijk gezond en voedzaam ontbijt. De cake is vegan en glutenvrij.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Ontbijtcake


Ik vind het altijd heel feestelijk om met cake of taart te ontbijten. En als je dan voor een lekker voedzame cake gaat, zoals bijvoorbeeld deze. Dan is het ook nog eens gezond én zit je er lekker lang vol van. Deze vegan frambozencake maak je heel makkelijk vantevoren bijvoorbeeld in het weekend. Zo hoef je ’s morgens niet veel werk te doen, behalve ervan te genieten. Dat scheelt een hoop tijd op een drukke ochtend.


Op zoek naar meer lekkere ontbijttaartjes? Bekijk deze recepten dan zeker ook even!

Recept: Ontbijtcake met frambozen

Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

75 gram kokosolie
200 gram (glutenvrij) havermeel
25 gram (glutenvrije) grove havervlokken
75 gram amandelmeel
10 gram bakpoeder
66 milliliter ahornsiroop
250 gram diepvries frambozen
100 gram lactosevrije kwark
75 gram ongezouten noten (ik koos amandel en walnoten)

Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Ondertussen doe je het havermeel met de havervlokken, het amandelmeel, het bakpoeder en 50 milliliter van de ahornsiroop in een mengkom. Voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe en mix tot een glad deeg. Pak er nog een kom bij en doe daar 3/4 van het havermoutmengsel in en mix dat met de kwark. Doe vervolgens een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het mengsel over de bodem. Strijk glad en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Meng de frambozen met de rest van de ahornsiroop (16 milliliter). Roer goed door elkaar. Hak de noten ook alvast grof voor de crumbletopping.

Als de cake bodem uit de oven komt, kun je dit frambozenmengsel gelijkmatig over de bodem verdelen.

Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Meng de grofgehakte noten met het restje van het havermoutmengsel. Verkruimel dit vervolgens boven de frambozen in het cakeblik. Druk even goed aan zodat het een stevige cake wordt.

Bak vervolgens nog 40 minuten in de oven.

Laat 1 uur afkoelen en je kunt van deze heerlijke ontbijtcake met frambozen gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Ontbijtcake met frambozen, Frambozencake recept, Gezonde frambozen cake, Vegan ontbijtcake, Frambozen-yoghurt ontbijtcake, Gezondere yoghurtcake met frambozen, Glutenvrije frambozen ontbijtcake, Lactosevrije cake, Havermoutbake met frambozen, Frambozen crumble cake, Frambozen ontbijt cake, Kwarkcake met framboos, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 32 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close