“Agar agar is een plantaardige vervanger van gelatine.”
Kwarktaart met aardbeien, een gezonde kwarktaart met aardbeien. Deze kwarktaart is gezond en zonder gelatine een kwarktaart gezond maken is helemaal niet ingewikkeld.
Kwarktaart bij Oma
Gezonde kwarktaart?
Het leek me daarom ook een super leuk idee om zelf een gezonde variant op deze cheesecake te maken. Maar hoe doe je dat?! Ik had nog nooit een kwarktaart gemaakt en had eerlijk gezegd geen idee hoe ik moest beginnen. Ik heb me daarom laten inspireren door de yoghurttaart van Focus on Foodies en het eerste resultaat van de taart was veel bodem en weinig kwark haha. Later maakte ik de taart nog eens, maar toen met 2x zoveel kwark en fruit. Dat zag er meer uit als een echte cheesecake. Lees je mee met het recept?Recept: Kwarktaart met aardbeien

100 gram kokosolie
2 eieren
40 gram honing
700 gram kwark
100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
10 gram bakpoeder
8 gram kaneel
250 gram fruit (aardbeien en aalbessen)
7 gram agar agar
1 liter water
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur om te smelten. Doe de eieren, 20 gram honing en 100 gram kwark toe aan de blender. Als de kokosolie is gesmolten, kun je deze er ook aan toevoegen. Blender het geheel voor een paar minuten totdat je een deeg krijgt.
Bekleed de springvorm met een bakpapiertje en verdeel het mengsel over de bodem van het bakpapiertje. Probeer het mengsel goed af te strijken, zodat de bodem overal even dik is. Bak de bodem in een voorverwarmde oven voor 20 minuten. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Ondertussen kun je de kwarklaag alvast maken. Meng de rest van de kwark met de rest van de honing goed door elkaar in een kom.
Het fruit heb ik in de blender gedaan. Meng vervolgens door het kwarkmengsel heen. Je kunt nu de agar agar gaan gebruiken. Agar agar is een plantaardige variant voor gelatine en ik vind zelf ook dat het makkelijker werkt dan gelatine. Doe 1 liter water in een pannetje en voeg hier de agar agar aan toe. Verwarm het water (tot net voordat het kookt) en blijf roeren. Je merkt vanzelf dat het mengsel langzaam steeds dikker wordt.
Als je merkt dat het watermengsel met agar agar dik genoeg is, kun je dit voorzichtig door het kwarkmengsel heen roeren. Verdeel het kwarkmengsel voorzichtig over de bodem en zet deze in de koelkast.
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Daarna kun je de taart voorzichtig uit de springvorm halen. En er natuurlijk heerlijk van genieten! De taart kan niet ingevroren worden, je zal hem dus snel moeten opeten. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat een probleem is met deze lekkere cheesecake!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.