fbpx

Kaneel amandel latte

Kaneel amandel latte, een lekkere warme drank. Deze latte met kaneel is een gezonde warme drank die je super makkelijk maakt, perfect om te ontspannen.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Deliciously Ella

Al een tijdje volg ik Deliciously Ella op Social Media, maar meer vanwege haar verhaal en groei dan vanwege haar recepten. Ik vind het zo cool dat ze in zo’n korte tijd van een blog gegroeid is naar zoveel kookboeken, een eigen restaurant/koffiebar én eigen producten die ze verkoopt. Stiekem is dit alles ook een droom van mij om met Organic Happiness ooit te bereiken en daarom vind ik het zo leuk om haar te volgen. Ik had tot voor kort de overtuiging dat ik geen bonen, linzen en erwten lustte en begon te luisteren naar de podcast van Deliciously Ella.


Vegetarisch

Dat is trouwens echt een aanrader, wekelijks hebben ze experts in de studio en praten ze over interessante onderwerpen. Variërend van gezonde voeding tot slaap en stress, super interessant eigenlijk. En sinds 2 jaar eten we bijna vegetarisch, we koken zelf eigenlijk nooit meer met vlees. En als we dat wel doen, dan is het biologisch natuurvlees en soms denk ik weleens dat we misschien wat voedingsstoffen tekort komen. Wel weten we eieren om onze B12 op orde te houden en yoghurt, maar qua eiwitten zijn peulvruchten natuurlijk ook een goede keuze.


Vegan?

Doordat ik daar meer over hoorde in haar podcast ben ik ermee gaan experimenteren en eigenlijk vind ik het ontzettend lekker. Je kunt op zoveel manieren variëren en het naar je eigen smaak maken en met kruiden kun je ook ontzettend veel doen. Ik ben daarom super blij dat ik haar podcast en recepten eindelijk heb ontdekt. En als ik dan eenmaal iets cool vind, dan draaf ik er gelijk in door. Ik eet bijna alleen nog maar recepten van Deliciously Ella en luister elke dag in de auto naar de podcast en in de app zag ik ook heerlijke recepten voor warme drankjes. Op basis daarvan vond ik de inspiratie om dit heerlijke verwarmende drankje te maken.

Recept: Kaneel amandel latte

kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Ingrediënten

240 milliliter ongezoete amandelmelk
10 milliliter honing*
1/2 theelepel (ong. 1 gram) kaneel

*Kun je vervangen door ahornsiroop om het recept plantaardig te maken.

kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Doe allereerst de amandelmelk in een steelpannetje. Zet op middelhoog vuur voor ongeveer 5-6 minuten.

Voeg vervolgens de honing en kaneel toe en roer goed door elkaar, laat nog ongeveer 1 minuut staan op middelhoog vuur.

kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Vervolgens kun je de melk gaan opschuimen. Zelf heb ik een elektrische melkopschuimer die ik hiervoor heb gebruikt, die zit aan mijn koffiezetapparaat vast. 

Als je een handmatige melkopschuimer wilt gebruiken, dan is dat ook prima. Schuim lekker op en verdeel vervolgens over een koffieglas of kopje.

Je kunt nu genieten van een heerlijk warm en rustgevend drankje. Optioneel kun je het met nog wat extra kaneel decoreren.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

kaneel amandel latte, kaneel latte, kaneel latte recept, latte met kaneel, vegan, plantaardig, warme drank, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close