Eetdagboek in juli
Eetdagboek in Juli. Mijn vorige vakantie eetdagboek was lekker gevarieerd en dat heb ik nu ook weer besloten om te doen. Allemaal lekkers wat ik at deze maand.
Het was weer een lekker gevarieerde maand qua eten en ik ben ook 2 keer buiten de deur gaan eten. Eén keer als avondeten en één keer voor lunch. Ik zal je laten zien wat ik gegeten heb en hopelijk haal je er inspiratie uit.
‘Moederdag’
Mijn zusje en ik hadden mijn moeder een etentje cadeau gedaan voor Moederdag. Het was al even geleden, maar die belofte moest natuurlijk wel ingelost worden. We gingen daarom op een vrijdagavond bij de Bommel in Middelburg eten. Het was super warm, dus ik besloot voor een salade met brood te gaan. Een prima keuze, want het was erg lekker. Het was een salade met gebakken gamba’s en een pikante dressing, super lekker.
Zoals je wellicht weet, doe ik aan intermittent fasting wat betekent dat ik geen ontbijt heb. Mijn lunch is daardoor extra lekker, in het weekend maakte ik deze wafels met chocolade. Daarbij genoot ik van een heerlijke smoothie met een matcha latte en een eitje.
Het was op bepaalde dagen ook echt ontzettend warm en dan maak ik het liefst een salade. Zoals deze met rucola, gegrilde zoete aardappel, gegrilde nectarine, feta en pecannoten. Daarbij hadden we lekker groenten (spinazie en paprika) broodjes met hummus om in te dippen.
Met een vriendin had ik afgesproken om te gaan lunchen in Breda. Dat lukte perfect met dit heerlijke bananenbrood met vers fruit. We aten bij Anne & Max, ik dronk er een chai latte en een verse jus bij. De keuze was wel super lastig, want alles op de kaart is én lekker én gezond, snel nog een keer terug dus!
Een nieuw favoriet recept is toch wel deze pizza. We aten al wel regelmatig pizza van Magioni met courgettebodem. Daar maakte ik dan een tomatensaus op en die belegden we met groenten en mozzarella. Deze keer maakte ik zelf pesto (van spinazie) die mengde ik met crème fraîche en daar besmeerde ik de pizza mee. Daar bovenop rode ui en tomaat en bakken in de oven. In de tussentijd grilde ik de halloumi. Als de pizza uit de oven komt, beleg ik hem verder met halloumi en rucola, echt heel lekker!
En voor de volgende dag kook ik wat quinoa met linzen en met de overgebleven halloumi en rucola maak ik een salade voor de lunch. Ideaal om dat zo te doen, lekker, makkelijk én gezond!
Ik hoop dat je het leuk vond om dit gevarieerde eetdagboek te lezen en dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen.