fbpx

Gevulde Speculaasstaaf

“Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan, want die exacte vorm is nog best lastig te benaderen.”

Gevulde Speculaasstaaf. Een gevulde speculaasstaaf zelf bakken is helemaal niet ingewikkeld. En amandelspijs zelf maken is helemaal easy. Deze gezonde speculaasstaaf is de perfecte Sinterklaas lekkernij.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Speculaasstaaf

Vanuit mijn werk kreeg ik een lekker Sinterklaaspakket als bedankje voor onze inzet dit jaar. En daar zat een heerlijke speculaasstaaf van de bakker in. Niet heel gezond natuurlijk, maar wel lekker. We hadden vrijdag kijkers voor ons huis wat te koop staat en ik besloot wat stukjes te snijden en klaar te leggen en ook voor de makelaar. Zelf moesten we natuurlijk het huis uit en de rest van de staaf nam ik mee naar mijn schoonouders waar we even langs gingen. Mijn schoonmoeder dacht dat ik hem zelf gebakken had en ook de makelaar dacht dat. Voor mij genoeg signalen om zelf met een recept aan de slag te gaan. Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan, want die exacte vorm is nog best lastig te benaderen. Maar de smaak was echt heel goed en eerlijk is eerlijk hij lijkt er ook best goed op.

Heb je deze lekkere en gezondere Sinterklaasrecepten ook al gezien?

Recept: Gevulde Speculaasstaaf

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ingrediënten

35 gram kokosolie
150 gram speltmeel
13 gram speculaaskruiden
Snuf baking soda
35 milliliter honing
35 milliliter amandelmelk
75 milliliter honing
125 gram amandelmeel
Amandelschaafsel

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur smelten. Doe het speltmeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine) en voeg hier de speculaaskruiden en de baking soda aan toe. 35 milliliter honing, amandelmelk en de gesmolten kokosolie kun je ook toevoegen. Meng tot een deegbal en laat 15 minuten uitharden in de koelkast.

 

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ondertussen dat het deeg uithardt in de koelkast, kun je het amandelspijs gaan maken. Meng hiervoor de rest van de honing met het amandelmeel in een kommetje. Blijf mengen tot een mooie structuur ontstaat.

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

 

Haal het deeg na 15 minuten uit de koelkast en doe door de helft. Rol beide helften met een deegroller uit tot een platte even grote lap. Maak 2 aparte delen.
Leg het eerste deel op een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het amandelspijs over deze lap. Leg de andere helft er bovenop en vouw de randjes  dicht. Doe wat honing op de bovenkant en bestrooi met wat amandelschaafsel. Bak de speculaasstaaf 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat even afkoelen en je kunt van deze gevulde speculaasstaaf gaan genieten.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 28 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close