fbpx

Frambozen kokos repen

“Ik heb zelf 5 grote repen gemaakt, die wel als ontbijt door kunnen.”

Frambozen kokos repen. Deze no-bake frambozen bars, lijken op een gezonde frambozen cake. Ze zijn ook heerlijk als gezond ontbijt.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Frambozen kokos repen

Je moet even geduld hebben met het maken van deze repen, omdat ze lang moeten opstijven. Maar in de tussentijd kun je natuurlijk wat anders gaan doen. Ik heb zelf 5 grote repen gemaakt, die wel als ontbijt door kunnen. Je kunt ze ook een stuk kleiner maken waardoor ze lekker zijn voor bij de koffie. Daarnaast kun je ze ook vegan maken door de honing te vervangen door ahornsiroop.


Moederdag

Moederdag staat voor de deur en wat geef je aan je moeder die misschien alles al wel heeft? Zelf vind ik altijd leuk om een ‘ervaring’ te geven in plaats van een cadeau. Zoals een etentje of een dagje weg. Maar iets voor je moeder bakken is natuurlijk ook super leuk om te doen! Deze frambozen kokos repen zijn heerlijk om te maken en perfect om je moeder mee te verrassen.

Heb je deze recepten voor Moederdag ook al gezien? Perfect om voor je moeder te maken.

Recept: Frambozen kokos repen

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
375 gram bevroren frambozen
63 milliliter ahornsiroop
45 gram kokosolie
25 gram chiazaad
60 gram glutenvrije havermout
40 gram kokosrasp
60 gram amandelmeel
100 gram ontpitte dadels
13 gram rauwe cacao
30 milliliter water
4 gram agar agar
150 milliliter kokosmelk
15 milliliter honing

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bevroren frambozen in een pan met de ahornsiroop. Zet de pan vervolgens op hoog vuur en kook, al roerend voor ongeveer 15-18 minuten. Ga door tot de vloeistof is gereduceerd of tot het een zacht mengsel is geworden. Haal van het vuur af en roer 13 gram kokosolie en het chiazaad door het frambozenmengsel heen. Zet 20 minuten opzij om af te koelen.

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Doe ondertussen de havermout, de kokosrasp, het amandelmeel, de overige kokosolie (32 gram), de dadels en de cacao in de keukenmachine en mix voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot het een stevig mengsel is geworden.

Doe dan een bakpapiertje in de bakvorm en verdeel het mengsel over de bodem. Maak de bovenkant glad met een natte lepel en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Als de bodem uit de oven komt, kun je die even laten afkoelen. Verdeel vervolgens het frambozenmengsel over de bodem. Zet in de koelkast voor ongeveer 2 uur tot het volledig is afgekoeld. Als je nog ongeveer een kwartier te gaan hebt, kun je met de topping aan de slag.

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Om de topping te maken, doe je het water in een pannetje met de agar agar. Zet op middelhoog vuur en roer de agar agar door het water heen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de honing toe. Blijf roeren tot het een stevig mengsel wordt. Zet opzij en laat even afkoelen. Na ongeveer een kwartier kun je het over het frambozenmengsel verdelen. Zet daarna nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven voordat je er repen van snijdt.

Als het geheel goed is uitgehard, kun je repen snijden. Je kunt nu genieten van deze frambozen kokos repen. Bewaar ze in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Frambozen kokos repen, Frambozen-chocolade repen met kokos, Frambozen cheesecake bars, Frambozen-cheesecakebars, Frambozen bars, Cheesecake bar, Frambozenrepen, Frambozen havermout repen, Framboos-havermout repen, Frambozen cheesecake repen, Gezonde frambozen cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close