fbpx

Eetdagboek vakantie

{:nl}

Eetdagboek vakantie

“Mijn maiswafels besmeerde ik ermee en belegde ze met plakjes banaan, een dikke aanrader.”


Eetdagboek Vakantie. In dit Eetdagboek neem ik je mee tijdens mijn vakantie en al het lekkers wat we gegeten hebben in de vakantie.

Zoals je misschien hebt gezien, had ik de eerste 3 weken van juni vakantie. Vanaf Hemelvaartsdag (30 mei) tot en met 23 juni. Lekker lang dus en ik genoot van veel en lekker eten. Ik heb ook lang niet alles op de foto gezet, maar wilde je graag laten zien wat ik at en hoe ik mijn balans hield.

Gezond ontbijt

De ontbijtjes bestonden met name uit een havermoutpap met blauwe bessen en cashewnoten, een echte favoriet van mij. Wat trouwens een variatie is op deze havermoutpap. Behalve de laatste week, want toen pakte ik het intermittent fasting weer op en ontbeet ik dus niet. We begonnen de vakantie op woensdagavond met wokken met mijn schoonfamilie, gezellig maar qua eten niet helemaal mijn ding. Veel ongezond, vet en gewoon niet mijn favoriet.

Ik heb daarom bewust gekozen voor hetgeen wat ik wel lekker vond. Een bordje rijst met groenten en wat biefstuk heb ik laten wokken, lekker en toch gezond. En begrijp me niet verkeerd, want het mag ook zeker weleens wat minder gezond zijn, maar die keuzes maak ik graag bewust. Ik kies dan liever voor iets ‘ongezonds’ waar ik heel erg van geniet dan voor een Chinese tomatensoep met suiker die ik niet eens écht lekker vind.

Borrelen in de tuin

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Op zaterdagmiddag had Jens ook gezellig vakantie en besloten we spontaan een tapasavondje te doen. Het was super mooi weer, dus ik liep even naar de supermarkt voor toastjes, brie, stokbrood, kaassalade en nog meer lekkere tapashapjes. Ik vond het zo heerlijk om dit te doen en heb er erg van genoten. Zoals je ziet was het nog even improviseren met de tafel en was dit voordat we de tuin aangepakt hebben haha.

Gezonde Lunch

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

De dag erna genoot ik van een heerlijke lunch, 4 maiswafels waarvan 2 met die té lekkere kaassalade en 2 met een gekookt eitje. Ik kon het trouwens, tijdens het werken in de tuin ook niet laten om een keer worstenbroodjes te halen en een keer te lunchen met mijn ultieme guilty pleasure een amandelbroodje. Dat vind ik wel zo ontzettend lekker! Maar die staan dan weer niet op de foto, helaas!

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ook fabriceerde ik dit heerlijke lunchbroodje, wat niet helemaal de bedoeling was haha. De koffiefilters waren op en om ‘s morgens vroeg naar de supermarkt te gaan én langs de versgebakken broodjes te lopen is een risico. Dus kwam ik met versgebakken broodjes thuis. Ik belegde deze met kaas, tomaat, gekookt ei en natuurlijk een beetje mayonaise.

(Food) Festival

In het weekend van Pinksteren hadden we op zaterdag een festival in het geboortedorp van Jens. Super gezellig en we hebben een enorm leuke avond gehad, lekker gedanst, gefeest en veel gelachen. Ik was de BOB dus lekker scherp de volgende dag, ondanks dat ik toch wel een beetje brak was. In Vlissingen was een tof foodfestival en ik had, gezien Jens z’n kater, niet gedacht daar terecht te komen. Toch stelde ik voor de grap voor om er naartoe te gaan en Jens stemde in.

Dus nadat we op het gemakje een koffietje in de zon in de tuin hadden gedronken en rustig wakker geworden waren, reden we aan het begin van de middag naar Vlissingen. Jens besloot te ontbijten met een broodje hamburger in de hoop dat het zijn kater goed zou doen en dat bleek zeker het geval. Ik had wel ontbeten, maar kon de nachos toch niet weerstaan. We hebben er samen heerlijk van genoten in het zonnetje met een leuke band op de achtergrond.

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ik ontdekte ook een beetje bij toeval dit heerlijke lunchrecept wat ook weer een nieuwe favoriet geworden is, ik maakte zelf cashewpasta (een zak of 2 cashewnoten in de keukenmachine 10 minuten laten malen tot pasta) en ben hier zo dol op! Mijn maiswafels besmeerde ik ermee en belegde ze met plakjes banaan, een dikke aanrader!!

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

En hier nog zo’n heerlijke aanrader. Ik bakte zeekraal met wat knoflook, een uitje en wat champignons. Aardappelblokjes maakte ik en bakte ik in de oven. En die zalm is zo ontzettend lekker. Het recept is van Uit Paulines Keuken en zo lekker, ingesmeerd met kruiden en feta uit de oven. Ook dit is weer een nieuwe favoriet die zeker vaker op tafel komt!

eetdagboek vakantie, eetdagboek, vakantie, persoonlijk, persoonlijke blog, genieten, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

We eindigden de vakantie aan zee, echt een super toffe nieuwe plek is vlakbij ons huis geopend. Namelijk de Oesterdam, hoe kan het ook anders, op de Oesterdam. Voor het eerst in mijn leven bestelde ik vis in een restaurant en dat beviel super goed. Deze kabeljauw met wortelcrème en bieslookolie was écht een aanrader. Lekker zacht en heerlijke smakencombinaties, zeker voor herhaling vatbaar!

Zoals je misschien hebt kunnen lezen tussen de regels door ga ik voor balans. Als ik dan ‘s middags een amandelbroodje eet, probeer ik bij het ontbijt gezond te eten of iets minder bij het avondeten en dan te kiezen voor meer groentes. Op die manier varieer ik zoveel mogelijk en probeer ik zo gezond mogelijke keuzes te maken. Ook merk ik dat ik geen behoefte heb om veel ongezond te eten en juist die balans heel fijn vind. Nu ik weer aan het werk ben, houd ik dat ook vast en dat voelt super goed.

Al ruim 2 weken ben ik aan het intermittent fasten wat me verrassend goed afgaat. Misschien schrijf ik hier binnenkort wel een blog over, maar in het kort houdt het in dat je tussen bepaalde tijden (in mijn geval 20.00 en 12.00) niks eet. Ik lunch uitgebreid en probeer zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen. ‘s Middags eet ik lekker wat fruit en ‘s avonds een lekkere, gezonde avondmaaltijd. Ik had nooit verwacht dit zo te kunnen en te kunnen volhouden, omdat ik zo dol ben op eten, maar het gaat super goed en ik voel me er super goed bij.

Ik hoop dat je het leuk vond om een wat gevarieerder eetdagboek te zien met allerlei recepten door elkaar. En natuurlijk hoop ik dat het jou inspiratie geeft om zelf ook lekker aan de slag te gaan!

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close