fbpx

Eetdagboek – ontbijt in september


Eetdagboek – Ontbijt in september. Het was weer een super gevarieerde eetmaand op het gebied van ontbijt. Ik heb bijna geen dag in de week hetzelfde gegeten en de week erna varieerde ik weer met die gerechtjes en af en toe bedacht ik er weer wat lekkers bij.Ook haalde ik regelmatig perssinaasappels waardoor ik lekker veel verse jus dronk bij het ontbijt. Wil je meer weten over de andere dingen die ik bij mijn ontbijt neem, zoals supplementen, vitamines en mineralen? Mijn ochtendritueel vind je hier terug.
eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Het is ‘s morgens nu écht nog donker als ik opsta en terug ben van het wandelen met Leyla, dus de foto’s zijn een beetje donker. Hier zie je toch wel één van mijn favorieten van de afgelopen maand. Poffertjes met appel, kaneel en maple syrup zo lekker! Dit kan ik elke dag wel eten haha.
eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Als het wat kouder wordt, en geloof me dat is het om 6 uur echt nog als je buiten loopt, krijg ik altijd zin in appel en kaneel. Zo is dit ook écht een favoriet als het kouder wordt. Een havermoutpapje met appel en kaneel. Ook weer zo lekker en het vult ook super goed.

eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Ineens op zondagochtend toen we nog in bed lagen, had ik zoveel zin in wentelteefjes. Brood eet ik eigenlijk al een hele tijd niet veel meer, maar we hadden het nog in de vriezer. Jens eet namelijk nog wel regelmatig brood. Ik maakte er wentelteefjes mee met honing en kaneel echt megalekker! De foto is niet super, maar de smaak was echt top!

eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Het was even geleden dat ik gesport had, maar deze maand ben ik eindelijk weer naar yoga gegaan en was was het heerlijk! Ik neem mezelf dan ook gelijk voor om vaker te gaan haha. In het kader van intermittent fasting had ik niet ontbeten voor de yoga, maar deed ik dat erna. Dat betekende dit mega ontbijt met glutenvrije pannenkoekjes, yoghurt, granola, een smoothie een kiwi en nog veel meer. ZO heerlijk!!
eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Mijn schoonouders kwamen op zondag langs voor een bakje koffie, super gezellig. Het was al even geleden dat ze bij ons waren geweest, meestal gingen we naar hen. Maar mijn schoonvader drinkt koffiemelk in zijn koffie en dat hadden we niet. Dus op zondagochtend met z’n tweetjes naar de Jumbo, maar met een lege maag is dat niet per se een goed idee. Er liggen daar super veel lekkere versgebakken broodjes en nog meer lekkers. Ik kon me inhouden en nam alleen één croissantje mee haha. En wat heb ik ervan genoten! Ik compenseerde het wel met een bakje yoghurt voor de voedingsstoffen haha. Balans is super belangrijk en daarom kan ik echt heel erg genieten van wat ongezonds op zijn tijd. 
eetdagboek, eetdagboek september, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt september, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Tot slot maakte ik een heerlijke creatie met yoghurt, verse granola, zaden, pitten, appel én kaneel. De appel die ik overhad, at ik los op. Ook weer een super lekkere combinatie. Ik kijk echt per dag waar ik zin in heb qua ontbijt en dat maakt ook dat het zo gevarieerd is. Soms kan ik me de avond vantevoren al enorm verheugen op een ontbijtje, terwijl ik soms ‘s ochtend tijdens de wandeling met Leyla nog moet bedenken wat ik ga eten. Ook hierin geldt dat ik balans en afwisseling heel belangrijk vind en daar ben ik dus ook altijd naar op zoek. Omdat ik de meeste dagen van de week werk, zijn mijn ontbijtjes over het algemeen ook erg voedzaam, omdat ik geen tussendoortjes eet. Ik moet het dan tot de lunch redden zonder veel honger te krijgen en probeer daarom mijn ontbijt ook een lekkere vullende en voedzame maaltijd te laten zijn.
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
​Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close