fbpx

Eetdagboek – Lunch in januari


Eetdagboek – Lunch in Januari. Ik heb goed opgelet deze maand en veel foto’s bij de lunch gemaakt. Ik ging zelfs 3x buiten de deur lunchen deze maand en daar ben ik dol op. Kijk je mee naar mijn eetdagboek van deze eerste maand van het nieuwe jaar?

Nieuwjaarsdag

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Ik begon het jaar op 1 januari met deze heerlijke gezonde lunch. We hadden bij mijn schoonouders geslapen. Toen ik wakker werd en gedoucht was, sliep iedereen nog. Jens ging ook douchen en ik op zoek naar ontbijt haha. Ik vond yoghurt, havermout en honing dus ik was tevreden. Vervolgens naar Jens z’n Opa en Oma en daarna naar mijn 2 Oma’s. We waren rond half 2 heerlijk, brak, thuis. Ik vond het fijn dat we zo op tijd thuis waren, maar uiteraard had ik honger. Iedereen (Leyla en Jens) lag te slapen op de bank. Dus besloot ik voor mezelf lekkere bananenpannenkoekjes te maken met walnoten, een smoothie, koffie en eitje erbij. Ik heb er van genoten en vond het een prima begin van het nieuwe jaar.

Boergondisch

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

De eerste week van januari was ik nog vrij en ik had een afspraak in de buurt van Den Bosch. Daarom besloot ik ook in Den Bosch te gaan lunchen bij Boergondisch. Het werd dit desembrood met ham en heksenkaas, echt een aanrader.

Appel kaneel pancakes

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

De afspraak die ik in Den Bosch had, was met RealFlavors waar ik een samenwerking mee heb lopen momenteel. Omdat ik weer lekker wat mooie producten mee naar huis kreeg, werd het weer tijd voor een nieuw recept. Ik bedacht deze appel kaneel pancakes en ik moest ze natuurlijk wel even proeven voordat ze online konden komen. Maar ze zijn zeker goedgekeurd, echt heel lekker en niet moeilijk om te maken.

Back to work

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

De tweede week moest ik helaas weer aan het werk en dan vind ik het soms toch wel echt lastig om een lunch te verzinnen. Ik had ook te weinig tijd op deze dag om wat in elkaar te draaien ‘s morgens. Maar ineens had ik inspiratie, ik nam wat groenten (courgette, paprika en champignons) mee. Daarnaast lag er nog geraspte kaas in de koelkast en 2 eieren en op mijn werk maakte ik deze eimuffins. Heel simpel je doet de groenten in het muffinvormpje, klopt het ei en verdeelt dat over de vormpjes. Vervolgens heb ik er nog wat kaas en Italiaanse kruiden overheen gedaan. 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijke lunch. Ik moet wel bekennen dat het wat te weinig was, want ik had ‘s middags wel weer honger.

Leftover lunch

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Dit is zeker niet mijn beste food foto en het ziet er ook niet heel lekker uit, maar dat was het zeker wel. Ik ben dol op leftover lunch. Als we ‘s avonds iets eten en het gaat niet op, dan neem ik de restjes vaak mee als lunch. Zo ook deze pasta met pompoensaus waar ik vanalles doorgedaan heb, zoals kaasburger en pecannoten haha. Het was een beetje een ratjetoe, maar super lekker!

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

En nog een leftover lunch van één van mijn favoriete recepten op dit moment. De crispy tofu van Beaufood, echt ik vind hem zo ontzettend lekker dat ik hem bijna wekelijks maak. De wrapjes maakte ik eerst nog weleens zelf, maar inmiddels heb ik ze vervangen voor taco’s. Die vul ik met flink wat verse groenten, de tofu én een klodder chili mayonaise. En als ik de tofu kleiner snijd, blijft er vaak nog wat over en dat kan ik dan perfect als lunch meenemen. En als het in de oven staat, hoor ik mijn collega’s altijd zeggen hoe lekker het ruikt haha.

Lots and More

Healthy hotspot zwolle, Eettentjes in zwolle, Zwolle lunch blog, Lots and more zwolle, Lunchen zwolle, Lunchen in zwolle stad, Zwolle lunch biologisch, Lekker lunchen zwolle centrum, biologisch, biologische lunch, biologische foodblog, organic happiness

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, heb ik de Biobeurs in Zwolle bezocht en daar in Zwolle lunchte ik bij Lots & More. Binnenkort komt er een blog online over deze hele toffe healthy hotspot. Ik kon bijna niet kiezen, maar lunchte uiteindelijk met deze heerlijke wafels met hangop, granola, honing en blauwe bessen. Het leek super veel, maar voor ik het wist had ik het op haha.

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Zo lunch je nooit buiten de deur en zo 3x in een maand tijd haha. Vorige week zaterdag sprak ik met een oud-collega af in Etten-Leur. Dat is ongeveer in het midden voor ons allebei en de vorige keren had ik gekozen waar we gingen lunchen. Zo kon ik er gelijk een blog over schrijven. Maar zij is iets minder van het gezonde dan ik en vroeg of we deze keer wat anders konden doen dan gezond eten haha.

Soms denk ik dat iedereen zo enthousiast wordt van gezonde voeding als ik, maar helaas is dat niet altijd het geval zo blijkt maar weer. We gingen dus lekker winkelen en uiteindelijk kregen we honger en zijn we bij het eerste restaurant wat we tegen kwamen naar binnen gegaan. Het beviel goed, ik had een tosti ham/kaas op lekker bruin brood met chili mayonaise erbij. Een lekkere combinatie en ook weleens leuk om weer wat anders te proberen.

Nieuwe recepten

Tot slot weer een nieuwe favoriet die eigenlijk bij toeval is ontstaan. Vaak eten we op zondag courgette pizza. Daarvoor maak ik zelf de tomatensaus en dan doen we er veel verse groente op. Zo ook een paar weken geleden, maar ik had veel tomatensaus over en ook teveel groentes gesneden. De volgende dag besloot ik een soort pizza wrapjes te maken. Ik besmeerde de wrapjes met de tomatensaus en belegde ze met de groenten. Vervolgens vouwde ik ze dicht en nam ik ze, met een zakje geraspte kaas mee naar mijn werk. Daar deed ik ze in een ovenschaal met wat geraspte kaas erover, kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijke lunch. Zo zie je dat ik ook vaak nieuwe dingen uitprobeer en varieer en zo soms ineens tot de lekkerste creaties kom.

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw favoriete lunchgerecht. Laat je het me weten?


Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close