fbpx

Eetdagboek juli

Eetdagboek juli

“Mijn moeder bakte ze vaak in de vakanties, lekker met een dikke laag basterdsuiker er bovenop.


 

Eetdagboek juli. Ik had deze maand weer heerlijk wat nieuwe favorieten én genoot van heel veel restjes. In dit eetdagboek neem ik je weer mee.

Wentelteefjes

Wentelteefjes, vroeger was ik er altijd al dol op. Mijn moeder bakte ze vaak in de vakanties, lekker met een dikke laag basterdsuiker er bovenop. Pas geleden had ik er ineens weer zin in en met een heerlijk recept, maak ik ze nu bijna wekelijks. Echt zo lekker, het recept is gezond dus dat scheelt en ik beleg ze vaak met fruit. En als ik wat van het mengsel over heb, doe ik er een folietje over en zet ik het in de koelkast. Zo heb ik er de volgende dag ook nog plezier van.

Eetdagboek juli

Bananenbrood

Nog zo’n heerlijke favoriet is een bananenbrood met Griekse yoghurt, fijngehakte noten en een rood fruit compote. Ik heb hier pas nog een recept van gedeeld en varieer veel met verschillende bananenbroden. Afhankelijk van wat ik in huis heb (noten, zaden, chocolade) maak ik een bananenbrood in 10 minuten, dat gaat de oven in. En vervolgens heb ik een heerlijk ontbijtje of lunch te pakken.

109648541_577160509839258_694350826839283052_n

Quiche

Ik was nooit van de quiches en als kind hield ook helemaal niet van ‘hartige taarten’. Zelf had ik het dan ook nog niet vaak gemaakt, maar deze maand ben ik fan geworden. Bij Miljuschka zag ik een heerlijke quiche met ham, kaas en doperwten voorbijkomen. Die maakte ik en dat was gelijk een groot succes. Zo groot zelfs dat hij helemaal op ging. Een week later maakte ik een andere quiche met ricotta, spinazie en pijnboompitjes. Ook dat was een groot succes, maar die ging niet helemaal op. En mijn geluk was dus dat ik het restje de volgende dag als lunch mee kon nemen en dat was zeker geen straf.

Ontbijttaart

Oké de foto is zeker niet de mooiste die ik van deze taart heb gemaakt, maar het is wel een super lekker ontbijtje. Het recept komt trouwens vrijdag online. Deze ontbijttaart van granola met Griekse yoghurt en vers fruit is echt een aanrader. Het recept is super gezond en voedzaam en ook nog eens heel lekker. Je kunt hem ook ‘s avonds al beleggen dan kun je hem ‘s morgens gelijk opeten. Ik genoot er weer enorm van in ieder geval.

110317064_1210806092597265_1796513123765302252_n

Caprese

Ik heb pas ontdekt dat de ‘caprese’ combinatie helemaal mijn ding is. Tomaat, mozzarella en pesto is sowieso een super goede combinatie en ik denk dat ik dit recept binnenkort ook eens uitschrijf en fotografeer. Ik roosterde 2 boterhammen, die besmeerde ik met pesto daar bovenop legde ik tomaat en tot slot de mozzarella. Ik bracht het allemaal lekker op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en deed het 10 minuutjes in de oven. En dat is echt zo’n ontzettend lekker gerechtje!

Gezonde lunch

Broodjes op vrijdag

Op mijn werk halen we vaak broodjes op vrijdag. Zelf ben ik er maar om de week op vrijdag en soms besluit ik dan om mee te doen. Zoals deze keer. Ik ging voor een broodje met kipfilet, pecannoten, ananas en mayonaise. En daar bleek vooral veel mayonaise op te zitten. Het was een super lekker broodje, maar ook wel super veel voor mij. Ik zat er de hele middag vol van.

111772350_2353541178286439_717511278097851705_n

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn eetdagboek juli te lezen en dat je er lekker wat inspiratie uit hebt kunnen halen natuurlijk.


Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close