fbpx

Eetdagboek januari

Eetdagboek januari

“Alleen al het feit dat ik elke dag moest nadenken welke lunch ik de volgende dag wilde meenemen.”


Eetdagboek januari. Deze maand varieerde ik weer lekker met allerlei gezonde recepten. In dit eetdagboek neem ik je mee door mijn januarimaand.

Oud en Nieuw

Op Nieuwjaarsdag had ik een hele relaxte dag, in mijn maandoverzicht lees je meer over onze Oud en Nieuw. ‘s Middags maakte ik voor mezelf een lekkere havermoutpap met blauwe bessen. De dag ervoor had ik al voorbereidend werk gedaan voor wat betreft de vitamines en alvast een smoothie gekocht. Die dronk ik er lekker bij, want een energieboost kon ik wel gebruiken.

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Toen het tijd was om te gaan eten ‘s avonds besloot ik Jens wakker te maken en die had weinig zin om te eten. Normaal eten we eigenlijk altijd frietjes op Nieuwjaarsdag, maar om voor mezelf friet te halen dat vond ik ook niks. Daarom kookte ik eigenlijk voor het eerst op Nieuwjaarsdag zelf. Ik maakte mijn favoriet van dit moment, de courgette rolletjes met tagliatelle van Albert Heijn.

Havermoutpap

De rest van de week (ik was tot en met zondag nog vrij) genoot ik lekker van havermoutpap als ontbijt en tosti’s als lunch. We hadden veel tijd samen vrij en daardoor kon ik ‘s morgens ook wat rustiger opstarten en dat beviel me prima. De havermoutpap met banaan was wel echt mijn favoriet deze maand en die maakte ik dan ook regelmatig.

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Back to work

Vanaf maandag 6 januari ging ik weer terug aan het werk en dat was wel weer even wennen na 1,5 week vrij. Alleen al het feit dat ik elke dag moest nadenken welke lunch ik de volgende dag wilde meenemen. Maar ik besloot voor variatie te gaan en dus dat betekende regelmatig dat ik na het eten ‘s avonds de keuken nog in ging om een lunch klaar te maken.

Een quinoasalade, gevulde wrapjes, omelet en pannenkoekjes. Er kwam vanalles voorbij. Ook hebben we op mijn werk een tosti-ijzer staan en ik had groentebroodjes over. Dus experimenteerde ik wat met een aantal ingrediënten en daar maakte ik deze heerlijke groentebroodjes tosti’s mee.

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Restjes meenemen

Restjes meenemen van het avondeten als lunch, daar ben ik ook dol op. Zoals deze heerlijke nasi die ik maakte met tofu en groenten. En natuurlijk de satésaus met pindakaas en kokosmelk. Die bleek wat dik te worden de volgende dag, maar zeker niet minder lekker!

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Havermout

Ik ben echt dol op warme havermout, maar soms toch écht een beetje uitgekeken op de warme havermoutpap. Toen ontdekte ik dit heerlijke receptje van Beaufood. Warme havermout met pindakaas, banaan en walnoten. Echt een dikke aanrader! De helft at ik op en de andere helft nam ik mee om de volgende dag nog een keer op te warmen op mijn werk.

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Katoen in Goes

Ik sloot de maand afgelopen vrijdag met mijn moeder samen af bij Katoen in Goes. Dat is echt mijn favoriete lunchspot in Goes. En eigenlijk neem ik altijd hetzelfde, de broodrolletjes want die zijn zo ontzettend goed! 

eetdagboek januari, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, eetdagboek inspiratie, organic happiness, biologische, biologische foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close