Eetdagboek januari
“Alleen al het feit dat ik elke dag moest nadenken welke lunch ik de volgende dag wilde meenemen.”
Eetdagboek januari. Deze maand varieerde ik weer lekker met allerlei gezonde recepten. In dit eetdagboek neem ik je mee door mijn januarimaand.
Oud en Nieuw
Op Nieuwjaarsdag had ik een hele relaxte dag, in mijn maandoverzicht lees je meer over onze Oud en Nieuw. ‘s Middags maakte ik voor mezelf een lekkere havermoutpap met blauwe bessen. De dag ervoor had ik al voorbereidend werk gedaan voor wat betreft de vitamines en alvast een smoothie gekocht. Die dronk ik er lekker bij, want een energieboost kon ik wel gebruiken.
Toen het tijd was om te gaan eten ‘s avonds besloot ik Jens wakker te maken en die had weinig zin om te eten. Normaal eten we eigenlijk altijd frietjes op Nieuwjaarsdag, maar om voor mezelf friet te halen dat vond ik ook niks. Daarom kookte ik eigenlijk voor het eerst op Nieuwjaarsdag zelf. Ik maakte mijn favoriet van dit moment, de courgette rolletjes met tagliatelle van Albert Heijn.
Havermoutpap
De rest van de week (ik was tot en met zondag nog vrij) genoot ik lekker van havermoutpap als ontbijt en tosti’s als lunch. We hadden veel tijd samen vrij en daardoor kon ik ‘s morgens ook wat rustiger opstarten en dat beviel me prima. De havermoutpap met banaan was wel echt mijn favoriet deze maand en die maakte ik dan ook regelmatig.
Back to work
Vanaf maandag 6 januari ging ik weer terug aan het werk en dat was wel weer even wennen na 1,5 week vrij. Alleen al het feit dat ik elke dag moest nadenken welke lunch ik de volgende dag wilde meenemen. Maar ik besloot voor variatie te gaan en dus dat betekende regelmatig dat ik na het eten ‘s avonds de keuken nog in ging om een lunch klaar te maken.
Een quinoasalade, gevulde wrapjes, omelet en pannenkoekjes. Er kwam vanalles voorbij. Ook hebben we op mijn werk een tosti-ijzer staan en ik had groentebroodjes over. Dus experimenteerde ik wat met een aantal ingrediënten en daar maakte ik deze heerlijke groentebroodjes tosti’s mee.
Restjes meenemen
Restjes meenemen van het avondeten als lunch, daar ben ik ook dol op. Zoals deze heerlijke nasi die ik maakte met tofu en groenten. En natuurlijk de satésaus met pindakaas en kokosmelk. Die bleek wat dik te worden de volgende dag, maar zeker niet minder lekker!
Havermout
Ik ben echt dol op warme havermout, maar soms toch écht een beetje uitgekeken op de warme havermoutpap. Toen ontdekte ik dit heerlijke receptje van Beaufood. Warme havermout met pindakaas, banaan en walnoten. Echt een dikke aanrader! De helft at ik op en de andere helft nam ik mee om de volgende dag nog een keer op te warmen op mijn werk.
Katoen in Goes
Ik sloot de maand afgelopen vrijdag met mijn moeder samen af bij Katoen in Goes. Dat is echt mijn favoriete lunchspot in Goes. En eigenlijk neem ik altijd hetzelfde, de broodrolletjes want die zijn zo ontzettend goed!
Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen!