Sneeuw?
Koud
En ‘s morgens vroeg kleed ik me dik aan als ik met Leyla naar buiten ga en ik vind het eigenlijk best meevallen met de kou. Laat ik het zo zeggen, ik had het kouder verwacht. En afgelopen donderdag toen het echt heel koud was, vanwege de snijdende wind hadden we voor het eerst sinds de zomer weer een cursus met Leyla. Ik vond het stiekem wel een beetje spannend, normaal neemt Jens de leiding en ik ben dan vaak een beetje de assistent. Maar Jens was echt niet fit, had hoofdpijn en koorts dus die wilde echt graag zijn bed in. Logisch en begrijpelijk natuurlijk, maar dat betekende wel dat ik er alleen voor stond.Recept: Cranberry smoothie met mango

150 gram cranberries
240 milliliter kokosmelk
1 grote appel
2 peren
1 mango
Hoe maak je het?
Je kunt de cranberries en de kokosmelk alvast in de blender doen. Het gezondste is als je voor biologische cranberries kiest, omdat je ze niet schilt en je de bestrijdingsmiddelen er niet af kunt wassen.
Omdat ik ook voor biologische peren, appel en mango heb gekozen, heb ik die ook niet geschild.
Allereerst heb ik van de peer het klokhuis en het kopje verwijderd. Daarna heb ik de peer in kleinere stukken gesneden. Met de appel heb ik hetzelfde gedaan. Ik heb het klokhuis verwijderd en vervolgens de appel met schil en al in kleinere stukken gesneden en aan de blender toegevoegd. Zo verspil je geen voedsel en de meeste voedingsstoffen zitten net onder de schil. Je kunt de appel en peren vervolgens aan de blender toevoegen.
Doordat de stukken best groot waren, paste de mango er niet meer bij in de blender. Ik heb daarom het eerste gedeelte van cranberries, kokosmelk, appel en peren alvast kort geblenderd.
Vervolgens heb ik de mango zo dicht mogelijk langs de pit gesneden en de mango aan de blender toegevoegd. Blender het geheel nu voor nog ongeveer 3 minuten en je hebt een gladde smoothie!
Na die 3 minuten kun je gaan genieten van deze healthy, biologische zomerse smoothie.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.