Cacao pannenkoeken met ei

Cacao pannenkoeken met ei. Ja je hoort het goed pannenkoeken met cacao twee van mijn favorieten gecombineerd in een gezond ontbijt.
​Ik houd van lekkere ontbijtjes. Ik kan me zelfs ’s avonds in bed al verheugen op het ontbijt van de volgende ochtend. Het maakt dan ook eigenlijk niet uit of het een spelt cracker met kaas is of een wat uitgebreider ontbijt. Ik ben er gewoon echt dol op, een lekkere kop groene thee erbij en mijn dag kan beginnen!
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

In het weekend neem ik vaak meer tijd om lekker uitgebreid te ontbijten of een nieuw recept uit te proberen. Zo ook op deze zondagochtend. Ik had al vaker banaan pannenkoeken met ei gemaakt en die vielen altijd erg in de smaak. Het voordeel is dat het een ontzettend makkelijk recept is, maar het resultaat is heerlijk.

​Ik zat daarom te denken aan een variatie op het basisrecept. Het leek me lekker om cacao door het beslag te mengen, zodat je een soort chocolade pannenkoeken krijgt. Dit bleek een heel erg goede keuze, wat is dit lekker zeg!! Nog lekkerder dan de originele pannenkoeken.​

Bereidingstijd: 2 minuten
Baktijd:               5 minuten per pannenkoekje
Aantal:                4 pannenkoekjes
Bijzondere benodigdheden:

Geen

cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

Glutenvrij
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

Notenvrij
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

100% biologisch
Ingrediënten:2 bananen
2 eieren
​​
7 gram cacao

Optioneel:
Kokosrasp (decoratie)


Haal de schil van de bananen af en doe de bananen in een kom. Begin met het prakken van de bananen met een vork. Zorg ervoor dat ze goed plat zijn.  Let op dat je wat rijpere bananen kiest voor deze pannenkoekjes. Als de bananen nog niet zo rijp zijn, dan is het heel lastig om ze goed te prakken.

​​Als je de banaan goed hebt geprakt, kun je hier de eieren aan toevoegen. Meng de eieren met een vork goed door de banaan heen. Zorg ervoor dat je geen stukjes ei meer ziet en dat het echt een beslag geworden is. Het beslag zal niet helemaal glad kunnen worden. Dat komt door de stukjes banaan die in het beslag zitten. Die geven ook een lekkere smaak af aan de pannenkoekjes, dus dat is helemaal niet erg.

Als je een mooi beslag hebt gekregen, kun je de cacao hieraan toevoegen. Meng de cacao rustig met een vork door het beslag heen en zorg ervoor dat alle cacao goed is opgenomen en verdeeld. Zo zorg je ervoor dat al je pannenkoekjes evenveel naar cacao smaken.

​Zorg dat de pan goed warm is voordat je het beslag in de pan doet. Maak ook niet te grote pannenkoeken per keer, dan wordt het namelijk heel erg lastig om ze om te draaien.

​Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur eerst aan één kant. Zodra de bovenkant een beetje begint te borrelen en de zijkant een beetje omhoog gaat, kun je de pannenkoek omdraaien. Bak hem vervolgens nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant. Ga net zolang door totdat het beslag op is.

​Je kunt je pannenkoekjes nog decoreren met bijvoorbeeld geraspte kokos, zoals ik heb gedaan.
Maar naturel zijn ze ook al heerlijk. Geniet van dit lekkere ontbijtrecept!
cacao, ei, blog, organic, fruit, recept, healthy food, healthy, ontbijt, gezonde recepten, lekkere recepten, foodblog, pannenkoeken, banaan, chocolade, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close