Brownies met Paaseitjes

“Ik besloot de brownies in kleinere vormpjes te maken, zodat iedereen een eigen browniegebakje had.”

Brownies met paaseitjes. Deze brownie bites voor Pasen maak je in een handomdraai, bakken met paaseitjes maakt het allemaal nog feestelijker.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Brownies

Ik was als kind al dol op lekkere brownies met een knapperig korstje en een smeuïge binnenkant. Deze brownie met witte chocolade en macadamia kwam heel dicht in de buurt bij die heerlijke ongezonde brownie van vroeger. Toen mijn ouders, zusje en zwager vorige week kwamen eten, wilde ik ook een toetje maken.

Ik besloot de brownies in kleinere vormpjes te maken, zodat iedereen een eigen browniegebakje had. In plaats van witte chocolade, hakte ik dragee paaseitjes fijn en deed die er doorhen. Dat pakte super goed uit en de brownies vielen goed in de smaak. Daarom maakte ik ze nog een keer om ze op de foto te zetten en met jullie te kunnen delen.

Ben jij net zo dol op brownies als ik? Bekijk deze recepten dan zeker ook even!

Recept: Brownies met Paaseitjes

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

De dragee eitjes zijn niet biologisch, alle overige ingrediënten in dit recept zijn wel biologisch.

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

60 gram kokosolie
200 gram extra pure chocolade
75 gram kokosbloesemsuiker
30 milliliter gembersiroop
1 centimeter verse gember
3 eieren
50 gram amandelmeel
5 gram baking soda
100 gram macadamianoten
100 gram dragee eitjes

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie met de pure chocolade in een pan en smelt langzaam op laag vuur. Als beide zijn gesmolten, kun je ze in een mengkom doen met de kokosbloesemsuiker, de gembersiroop en de gember erboven raspen. Roer goed door voordat je de eieren toevoegt. Roer opnieuw en voeg tot slot het amandelmeel en de baking soda toe, roer ook dat tot een glad geheel.

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hak de macadamianoten en de dragee eitjes vervolgens grof en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer er goed doorheen en zorg dat het gelijkmatig verdeeld zit.

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Vet de vormpjes in met wat kokosolie. Ik heb een vorm met uitneembare bodem gebruikt om de brownies er makkelijk uit te kunnen halen.

Verdeel vervolgens ongeveer 2 eetlepels beslag per vormpje. Strijk af en zorg voor een gladde bovenkant. Bak de brownies in 35-40 minuten gaar.

Je kunt nu van deze Brownies met Paaseitjes gaan genieten.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Brownies met paaseitjes, Paasei brownies, Paasbrownies, Paas brownies, Brownies met paaseieren, Brownie bites voor Pasen, Paas chocolade brownies, Brownies met paaseitjes en macadamia, Bakrecepten voor Pasen, Paas recepten, Zoete lekkernijen voor Pasen, Bakken voor de Paasbrunch, Bakken met Paaseitjes, Bakken voor Pasen, Bakken met Pasen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 32 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close