Boerenomelet. Dit hartige omelet recept is een lekker stevig ontbijt of een goede lunch. Een lekkere boeren omelet met groenten.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Gelukkig nieuwjaar
Kater?
Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je je vandaag een dikke kater te pakken hebt. Niet gek na zo’n feestje als gisteravond/vannacht. Daarom maakte ik dit boerenomelet recept voor je. Gegarandeerd dat dit lekkere vullende ontbijtje je gaat helpen om je kater en de dag te overwinnen. En het is ook nog eens makkelijk te maken. Want moeilijk doen, daar heb je helemaal geen zin in vandaag!Recept: Boerenomelet
100 gram courgette
75 gram cherrytomaatjes
50 gram kastanjechampignons
2 eieren
20 milliliter (plantaardige) melk
Optioneel:
Kruiden (ik gebruikte tijm)
Kaas (ik gebruikte harde geitenkaas)
Hoe maak je het?
Schil de courgette en snijd deze in blokjes. Snijd ook de cherrytomaatjes in kleinere stukjes. Snijd de steeltjes van de kastanjechampignons af en snijd ook de champignons in kleinere stukjes. De tomaatjes en champignons schil je niet, dus het gezondste is om voor de biologische variant te gaan. De bestrijdingsmiddelen kun je er helaas niet af wassen.
Doe vervolgens wat kokosolie of boter in de pan en verwarm. Als de olie is gesmolten, kun je de groente toevoegen. Laat ongeveer 5 minuten goed bakken zodat de groente langzaam gaart. Ondertussen dat de groente op het vuur staat, kun je de 2 eieren in een kommetje doen. Klop de eieren goed los en voeg hier vervolgens de melk aan toe. Roer de melk goed door het eimengsel heen. Zorg ervoor dat die twee goed gemengd zijn.
Giet het eimengsel vervolgens over de groente in de pan en zorg dat het goed door de hele pan verdeeld zit. Als je kaas of kruiden wil toevoegen aan de omelet dan is dit het moment. Zelf heb ik tijm en geitenkaas gebruikt en de omelet hiermee bestrooid. Laat de omelet vervolgens ongeveer 10 minuten op laag vuur staan met een deksel op de pan. Zo garen de groente en het ei en wordt het een mooie omelet. Kijk tussendoor wel even of het goed gaat.
Na ongeveer 10 minuten kun je genieten van je boerenomelet. Heerlijk om zo te eten, maar ook perfect voor op een boterham of een broodje.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.