fbpx

Boekweit pannenkoeken met kaneel (glutenvrij)

{:nl}

“Ook heel cool dat ik echt merk dat er dingen gebeuren doordat ik nu in actie kom.”

Boekweit pannenkoeken met kaneel. Pannenkoeken als ontbijt dat heb ik het liefste elke dag. En dat kan met deze gezonde pannenkoeken van boekweitmeel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Een dag later dan dat ik had ingepland, maar ik voelde niet eerder de volledige inspiratie voor deze blog en wel voor andere dingen, dus daar lag de focus wat meer op deze week. Zoals je in mijn afgelopen blog hebt kunnen lezen, ben ik verslaafd geraakt aan de So V’s Choice podcast. Elk vrij moment dat ik heb, staat de podcast aan en ik haal er zoveel energie, inspiratie en motivatie uit. Dat is echt bizar. Ik had altijd echt wel 8 uur slaap nodig per nacht om me de volgende dag niet moe te voelen en ‘s avonds rond half 10/10 uur stortte ik altijd wel in. Deze week heb ik een aantal avonden tot 12 uur doorgewerkt en de wekker stond toch echt om 5.45, korte nachtjes dus maar ik had daar de volgende dag geen last van. Ik zet nu zelfs in het weekend om 6 uur mijn wekker om lekker aan de slag te kunnen. Ik merkte namelijk vaak dat als ik uitsliep ik minder energie had gedurende de dag en nu ik er ook in het weekend om 6 uur uitga, heb ik veel meer energie overdag.

E-book

​Ook heel cool dat ik echt merk dat er dingen gebeuren doordat ik nu in actie kom. Afgelopen zaterdagavond voelde ik ineens een hele sterke behoefte om te beginnen met een E-book, dus dat heb ik gedaan en de inspiratie kwam vanzelf. Ik had het idee voor het E-book in Spanje al bedacht en al wat recepten uitgeschreven, maar nu voelde ik echt de behoefte om ermee te gaan starten. Super tof dus, ik denk dat het in september uit gaat komen en er staan alleen maar gluten- en lactosevrije recepten in.

Iets anders heel tofs wat deze week gebeurde, is dat ik mijn eerste betaalde samenwerking aan mag gaan. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, behalve dan dat het heel tof gaat worden. Ik vind het zo gaaf dat ik voor het eerst een betaalde opdracht mag gaan doen. Niet om zelf rijk van te worden of geld mee te verdienen, maar omdat ik dat kan gaan gebruiken om nog meer mensen te inspireren om gezond en biologisch te gaan eten.

Super gaaf dus wat er allemaal op mijn pad komt en dat kan alleen maar meer en leuker worden. De afgelopen week heb ik dus even wat meer focus op die 2 aspecten gelegd dan op deze blog. Maar vol inspiratie schrijf ik hem nu alsnog voor je.

Recept: Boekweit pannenkoeken met kaneel

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

100 gram boekweitmeel
250 milliliter amandelmelk
2 eieren
50 gram honing
5 gram kaneel

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe het meel met de helft van de amandelmelk in een mengkom, voeg hier de eieren, de honing en de kaneel aan toe. Meng met een spatel of in de keukenmachine tot een glad beslag. Als je een mooi glad beslag hebt gekregen, is het nog wat dik. Je kunt nu de rest van de amandelmelk toevoegen en opnieuw mengen. Nu is je beslag mooi dun en kun je de pannenkoeken gaan bakken.

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Verhit een klontje kokosolie (of roomboter) in een koekenpan. Voeg ongeveer 3/4 soeplepel beslag toe aan de pan en verdeel over de hele pan.  Laat ongeveer 3 minuten aan één kant bakken. Als de bovenkant droog wordt of de randjes bruin dan kun je hem voorzichtig omdraaien, dit gaat trouwens heel makkelijk met deze stevige pannenkoeken. Bak nog 1 minuut aan de andere kant. Ga net zolang door tot het beslag op is.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke gezonde boekweit pannenkoeken met kaneel, een perfect ontbijt bijvoorbeeld als je iemand wilt verrassen. Lekker met wat kaneel erop, zelf doe ik er altijd wat (plantaardige) yoghurt op en een beetje verse granola, ook heerlijk!

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-boekweit-pannenkoeken-met-kaneel

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?


Facebook


Instagram


Youtube


Pinterest


Tiktok
{:}{:en}

“Ook heel cool dat ik echt merk dat er dingen gebeuren doordat ik nu in actie kom.”

Boekweit pannenkoeken met kaneel. Pannenkoeken als ontbijt dat heb ik het liefste elke dag. En dat kan met deze gezonde pannenkoeken van boekweitmeel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Een dag later dan dat ik had ingepland, maar ik voelde niet eerder de volledige inspiratie voor deze blog en wel voor andere dingen, dus daar lag de focus wat meer op deze week. Zoals je in mijn afgelopen blog hebt kunnen lezen, ben ik verslaafd geraakt aan de So V’s Choice podcast. Elk vrij moment dat ik heb, staat de podcast aan en ik haal er zoveel energie, inspiratie en motivatie uit. Dat is echt bizar. Ik had altijd echt wel 8 uur slaap nodig per nacht om me de volgende dag niet moe te voelen en ‘s avonds rond half 10/10 uur stortte ik altijd wel in. Deze week heb ik een aantal avonden tot 12 uur doorgewerkt en de wekker stond toch echt om 5.45, korte nachtjes dus maar ik had daar de volgende dag geen last van. Ik zet nu zelfs in het weekend om 6 uur mijn wekker om lekker aan de slag te kunnen. Ik merkte namelijk vaak dat als ik uitsliep ik minder energie had gedurende de dag en nu ik er ook in het weekend om 6 uur uitga, heb ik veel meer energie overdag.

E-book

​Ook heel cool dat ik echt merk dat er dingen gebeuren doordat ik nu in actie kom. Afgelopen zaterdagavond voelde ik ineens een hele sterke behoefte om te beginnen met een E-book, dus dat heb ik gedaan en de inspiratie kwam vanzelf. Ik had het idee voor het E-book in Spanje al bedacht en al wat recepten uitgeschreven, maar nu voelde ik echt de behoefte om ermee te gaan starten. Super tof dus, ik denk dat het in september uit gaat komen en er staan alleen maar gluten- en lactosevrije recepten in.

Iets anders heel tofs wat deze week gebeurde, is dat ik mijn eerste betaalde samenwerking aan mag gaan. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, behalve dan dat het heel tof gaat worden. Ik vind het zo gaaf dat ik voor het eerst een betaalde opdracht mag gaan doen. Niet om zelf rijk van te worden of geld mee te verdienen, maar omdat ik dat kan gaan gebruiken om nog meer mensen te inspireren om gezond en biologisch te gaan eten.

Super gaaf dus wat er allemaal op mijn pad komt en dat kan alleen maar meer en leuker worden. De afgelopen week heb ik dus even wat meer focus op die 2 aspecten gelegd dan op deze blog. Maar vol inspiratie schrijf ik hem nu alsnog voor je.

Recept: Boekweit pannenkoeken met kaneel

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

100 gram boekweitmeel
250 milliliter amandelmelk
2 eieren
50 gram honing
5 gram kaneel

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe het meel met de helft van de amandelmelk in een mengkom, voeg hier de eieren, de honing en de kaneel aan toe. Meng met een spatel of in de keukenmachine tot een glad beslag. Als je een mooi glad beslag hebt gekregen, is het nog wat dik. Je kunt nu de rest van de amandelmelk toevoegen en opnieuw mengen. Nu is je beslag mooi dun en kun je de pannenkoeken gaan bakken.

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Verhit een klontje kokosolie (of roomboter) in een koekenpan. Voeg ongeveer 3/4 soeplepel beslag toe aan de pan en verdeel over de hele pan.  Laat ongeveer 3 minuten aan één kant bakken. Als de bovenkant droog wordt of de randjes bruin dan kun je hem voorzichtig omdraaien, dit gaat trouwens heel makkelijk met deze stevige pannenkoeken. Bak nog 1 minuut aan de andere kant. Ga net zolang door tot het beslag op is.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke gezonde boekweit pannenkoeken met kaneel, een perfect ontbijt bijvoorbeeld als je iemand wilt verrassen. Lekker met wat kaneel erop, zelf doe ik er altijd wat (plantaardige) yoghurt op en een beetje verse granola, ook heerlijk!

Boekweit pannenkoeken met kaneel, Pannenkoeken boekweit, Pannenkoeken boekweitmeel, Pannenkoeken boekweitmeel glutenvrij, Pannenkoeken boekweitmeel amandelmelk, Boekweitpannenkoek, Pannenkoeken van boekweitmeel, Boekweit pannenkoeken, Pannenkoeken recept, Pannenkoeken ontbijt, Pannenkoeken ontbijt gezond, Pannenkoeken ontbijt recept, Pannenkoeken als ontbijt, Gezonde pannenkoek, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-boekweit-pannenkoeken-met-kaneel

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?


Facebook


Instagram


Youtube


Pinterest
{:}

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close