Blauwe bessen kwarktaart


Blauwe bessen kwarktaart, een glutenvrije taart met fruit. Deze cheesecake is heel makkelijk te maken en het is een gezondere variant dus je kunt gerust een extra stukje nemen.
Kwarktaart is echt iets wat ik al een tijdje uitstel om te gaan maken. Wel heb ik vorig jaar al een kwarktaart gemaakt die goed gelukt was, maar om de een of andere reden vond ik het toch wel spannend om eraan te beginnen met name omdat ik bang was dat hij niet goed op zou stijven, maar ik moet zeggen dat deze cheesecake echt heel goed gelukt is, hij is heerlijk van smaak en vult goed.Sowieso zit ik in een perfecte flow voor wat betreft receptontwikkeling, zoals je misschien weet ben ik bezig met een E-book. In dit E-book komen 20 heerlijke gluten- en lactosevrije recepten te staan. Ik had al wel wat recepten vantevoren bedacht, maar gaandeweg komen er steeds meer goede ideeën in mijn hoofd voor recepten die écht in het E-book moeten komen. Inmiddels heb ik de helft van de recepten al gemaakt en gefotografeerd en ze zijn echt verrassend lekker.
Ik weet niet precies wat er gebeurt, maar het lijkt wel of deze recepten allemaal nog nét een tandje beter lukken en lekkerder zijn dan de andere recepten die ik altijd maak. En dat terwijl ik toch wel voor wat meer out of the box recepten ga, maar blijkbaar gaat dat super goed. De recepten in het E-book worden trouwens recepten voor ontbijt, tussendoortjes en gebak. Waarbij alle recepten dus gluten- en lactosevrij zijn, maar daarnaast ook relatief makkelijk aan te passen aan bijvoorbeeld een plantaardige leefstijl. Het E-book zal waarschijnlijk in september uitkomen, maar daar zal ik je uiteraard over op de hoogte houden. Ik had de smaak van de cheesecake trouwens zo te pakken dat ik ook een vegan ‘cheese’ cake recept ontwikkelde wat in het E-book terugkomt.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd:                45-50 minuten in totaal
Aantal:                 1 cheesecake
Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Kleine springvorm (diameter 20 cm)

organic happiness, biologische foodblog, foodblog, biologisch, taart, blauwe bessen, taart recept, recept cheesecake, cheesecake, kwarktaart, glutenvrij, glutenvrij recept, gezond, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, blog

Glutenvrij
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, biologisch, taart, blauwe bessen, taart recept, recept cheesecake, cheesecake, kwarktaart, glutenvrij, glutenvrij recept, gezond, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, blog

Notenvrij
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, biologisch, taart, blauwe bessen, taart recept, recept cheesecake, cheesecake, kwarktaart, glutenvrij, glutenvrij recept, gezond, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, blog

Vrij van geraffineerde suikers
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, biologisch, taart, blauwe bessen, taart recept, recept cheesecake, cheesecake, kwarktaart, glutenvrij, glutenvrij recept, gezond, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, blog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
Bodem
40 gram kokosolie
200 gram glutenvrije havermout
20 gram honing
8 gram kaneel
1 eiTopping
1000 gram kwark
200 gram roomkaas (naturel)
3 eieren
1 vanillestokje
150 gram blauwe bessen

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.Doe als eerste de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Doe ondertussen de havermout alvast in de keukenmachine samen met de honing, kaneel en het ei. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die hieraan toevoegen. Meng vervolgens tot een mooi deeg.

Bekleed de springvorm met een bakpapiertje en verdeel het deeg over de bodem. Dit gaat het makkelijkste met een lepel. Als het een beetje plakkerig wordt, kun je de lepel nat maken dan gaat het weer wat makkelijker.

Zorg ervoor dat de bodem overal even dik is en bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Vervolgens kun je de topping gaan maken. Doe hiervoor de kwark, roomkaas, eieren, vanille en de blauwe bessen in de keukenmachine en meng tot een glad geheel.

Als de bodem klaar is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen en verdeel vervolgens het mengsel over de bodem.

Bak vervolgens de hele taart voor 35 minuten, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Laat de taart even afkoelen en zet vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Je kunt nu genieten van een stukje van deze gezondere cheesecake, ook lekker als ontbijt want het vult heel goed door de gezonde ingrediënten.
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, biologisch, taart, blauwe bessen, taart recept, recept cheesecake, cheesecake, kwarktaart, glutenvrij, glutenvrij recept, gezond, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, blog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessblog

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close