“Het mengen zal wat zwaarder gaan, omdat het mengsel echt een deeg wordt.“
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Bananenbrood
Met bananenbrood kun je eindeloos variëren, dat is het grote voordeel. Dit bananenbrood was dan ook echt een experiment met wat ik toevallig nog in de kast had liggen. Sowieso is het bij ons uniek dat ik genoeg bananen (die al redelijk rijp zijn) heb om een bananenbrood te maken.
Rijpe bananen
Alles op?
Recept: Amandel bananenbrood
3 bananen
3 eieren
25 milliliter amandelmelk
150 gram amandelmeel
5 gram baking soda
50 gram ongezouten amandelen
50 gram pure chocolade (min. 70% cacao)
Optioneel (topping):
20 gram chocolade
20 amandelen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik heb de keukenmachine gebruikt en zo de bananen goed met de eieren gemengd. Als je geen keukenmachine hebt, dan kun je de bananen ook prakken in een diep bord of kom en hier de eieren doorheen roeren. Zorg ervoor dat de eieren volledig door de bananen zijn opgenomen.
Voeg vervolgens de amandelmelk, het amandelmeel en de baking soda toe aan het banaan- ei mengsel. Mix (of laat mixen) tot een glad en stevig beslag. Het mengen zal wat zwaarder gaan, omdat het mengsel echt een deeg wordt.
Ga door tot je een mooi glad beslag hebt.
Hak de chocolade en de noten zo grof als je zelf lekker vindt. Roer goed door het beslag heen en zorg dat het goed verdeeld zit.
Ik heb zelf voor de topping nog eens 20 gram amandelen en 20 gram chocolade gebruikt. Hak die ook alvast fijn als jij dat ook wilt doen, dat is geen must.
Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag gelijkmatig.
Optioneel verdeel je ook de rest van de chocolade en noten over de bovenkant van het bananenbrood. Zet in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat even goed afkoelen en je kunt van dit heerlijke amandel bananenbrood gaan genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.
ik vond dit dessert heerlijk lekker voor bij de koffieklets of bij de groot bezoek
Bedankt voor je reactie, leuk om te horen dat je het lekker vond!