Vegan ontbijtcrumble met peer. Een makkelijk vegan crumble ontbijt, dat is dit recept voor deze vegan crumble met peer zeker. Een heerlijk gezond ontbijtje.
Toetje of ontbijt?
Recept: Vegan ontbijtcrumble met peer

2 kakivruchten
2 peren
150 gram blauwe bessen
25 milliliter agavesiroop
5 gram kaneel
5 gram gember
3 gram kardemom
135 gram amandelmeel
30 gram kokosolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de kaki en de peer en snijd in blokjes. Was de blauwe bessen vervolgens en doe al het fruit in een mengkom. Voeg 1 eetlepel agavesiroop en de specerijen toe en meng goed. Zelf ben ik niet zo dol op kardemom, dus daar heb ik iets minder van gebruikt dan van de overige kruiden. Voeg 1 eetlepel amandelmeel toe aan dit mengsel en meng alle ingrediënten nu goed door elkaar.
Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je het overige amandelmeel in de mengkom doen. Je kunt hier de mengkom voor gebruiken die je ook voor het fruit hebt gebruikt. In de crumble wordt het toch ook gemengd. Voeg de overige agavesiroop en de gesmolten kokosolie toe. Meng goed door elkaar en als het goed is, wordt het geheel een beetje kruimelig. Dit wordt de crumble en daarmee de bovenkant van deze vegan crumble.
Verkruimel het deeg vervolgens over het fruit in de ovenschaal. Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit, zodat je overal deeg hebt zitten. Als je het deeg helemaal verkruimeld hebt, kun je deze biologische crumble gaan bakken in een voorverwarmde oven. Bak de crumble in 30 minuten gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu genieten van deze crumble, heerlijk met wat (plantaardige) yoghurt of kwark. Is het teveel en houd je crumble over? Geen probleem je kunt hem de volgende dag nog heerlijk eten. Als je hem dan ook warm wilt, is 10 minuten op 180 graden genoeg.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-vegan-ontbijtcrumble-met-peer
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.