Glutenvrije blauwe bessen muffins. Een simpel recept voor glutenvrije en suikervrije blueberry muffins. Deze havermout blauwe bessen muffins zijn ook een perfect ontbijt.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Vakantiegevoel?
Het is alweer vrijdag en ik kan niet geloven hoe snel de weken voorbij gaan. Ik heb gewoon alweer 3 weken gewerkt sinds onze vakantie. Ik zou best weer toe zijn aan een vakantie, maar dat is voorlopig niet het geval helaas. Eerst zijn al mijn collega’s aan de beurt vanwege de schoolvakanties. Misschien neem ik in september nog wel een weekje vrij.
De weekenden zitten best vol momenteel en dat heeft niet perse mijn voorkeur. Ik heb liever rustige weekenden waarin ik mijn eigen ding kan doen en lekker kan chillen met Jens en Leyla. Maar soms vallen alle ‘verplichtingen’ samen en dat resulteert in drukke weekenden met te weinig tijd om te bakken en bij te komen van de werkweek. Deze week hebben we wel een heerlijk rustig weekend. Morgen ga ik lunchen met een vriendin en ik kijk er erg naar uit. Verder heb ik niks gepland en dat vind ik een heerlijk vooruitzicht.
Als jij ook geen verplichtingen hebt en zin hebt om te bakken, dan zijn deze muffins perfect. Ze zijn super makkelijk om te maken en perfect als tussendoortje of ontbijt.
Recept: Glutenvrije blauwe bessen muffins


Ingrediënten
150 gram boekweitvlokken
150 gram glutenvrije havervlokken
5 gram baking soda
50 gram kokosolie
250 milliliter kokosmelk
2 eieren
90 gram blauwe bessen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de boekweit- en havervlokken in een mengkom en voeg de baking soda toe. Je kunt ook alleen boekweit- of havervlokken gebruiken in plaats van de combinatie. Meng deze droge ingrediënten met een spatel.
Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Doe ondertussen de kokosmelk en de eieren in de andere mengkom.
Zodra de kokosolie is gesmolten, kun je die aan deze mengkom toevoegen. Meng vervolgens ook deze natte ingrediënten met een spatel.
Als je de natte en de droge ingrediënten apart van elkaar hebt gemengd, kun je ze in één mengkom combineren.
Meng met een spatel tot een geheel. Het is een beetje zwaar, omdat het een stevig mengsel wordt. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.
Meng de blauwe bessen voorzichtig door het beslag en verdeel ze goed.
Gebruik één lepel beslag per muffin. Je kunt ze lekker vol doen, want ze rijzen niet heel veel. Ga door totdat het beslag op is.
Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat ze een beetje afkoelen en je kunt van deze gezonde muffins genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.