Vegan oliebollen. Deze vegan oliebollen uit de oven zijn echt super makkelijk te maken en een stuk verantwoorder dan de reguliere oliebol.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Oud & Nieuw
Oudejaarsavond
Oliebollen
Recept: Vegan Oliebollen


125 gram speltmeel
2 gram gist
125 milliliter plantaardige melk
20 milliliter ahornsiroop
60 gram kokosolie
Optioneel
40 gram rozijnen
Als je het meel met het gist hebt gemengd, kun je de plantaardige melk en de ahornsiroop toevoegen.
Roer het geheel goed door elkaar en voeg tot slot de rozijnen toe. Kneed de rozijnen door het deeg en zet daarna de kom apart. Leg de vochtige, schone theedoek over de kom en zet op een warme plek. Het deeg moet nu ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Als de kokosolie is gesmolten, kun je deze over de muffinvormpjes verdelen. Zorg ervoor dat in elke vormpje een laagje van ongeveer een halve centimeter kokosolie zit.
Als het half uur voorbij is, kun je het beslag over de vormpjes verdelen. Zelf heb ik een eetlepel per vormpje gebruikt. Je bollen worden dan iets kleiner, maar wel super lekker knapperig.
Bak de oliebollen in 20 minuten goudbruin en gaar, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier, zodat ze niet zo vettig worden.
Laat even goed afkoelen en je kunt van deze vegan oliebollen genieten!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.