fbpx

Vegan aardbeientaart

Vegan aardbeientaart met pistache/dadelcrème. Een recept voor een glutenvrije vegan aardbeientaart. Deze gezonde aardbeientaart maak je ook nog heel makkelijk.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Aardbeien

Aardbeien, ik ben er dol op! Ik was op de Markt 2 weken geleden en ik zag een aanbieding, 2 bakjes voor 3,50. Die kan ik natuurlijk niet laten staan! Maar ja wat doe je dan met al die aardbeien? Juist daar maak je een aardbeientaart van. Op internet zocht ik voor inspiratie en ik kwam al snel op banketbakkersroom, suiker, slagroom en andere ongezonde aardbeientaarten. Deze taarten inspireerden mij tot een gezonde aardbeientaart. Ik maakte een crème van pistache en dadels als tussenlaag tussen de aardbeien en de bodem. Zo blijven de aardbeien lekker liggen en daarnaast geeft het een heerlijk zoete smaak aan de taart.
 

Gelijk opeten

De taart is niet echt makkelijk in te vriezen en daarom besloot ik mijn collega’s ermee te verblijden. De dag nadat ik de taart had gebakken, nam ik hem mee naar mijn werk. Binnen een halve dag was de hele taart op. Mijn collega’s (die zeker niet allemaal gewend zijn om gezond te eten) waren echt super enthousiast! Ik deel snel het recept met je en ben benieuwd of jij ook zo enthousiast bent over deze vegan taart.

Recept: Vegan aardbeientaart

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ingrediënten
75 gram kokosolie
250 gram amandelmeel
10 gram bakpoeder
75 gram agavesiroop
145 gram dadels zonder pit
                                                               100 milliliter heet water
                                                               50 gram pure appelstroop
                                                               30 gram ongezouten pistachenoten
                                                               300 gram aardbeien

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en laat langzaam op laag vuur smelten. Ondertussen kun je met de bodem van de taart beginnen. Doe het amandelmeel met het bakpoeder en de agavesiroop in de blender. Voeg de kokosolie toe zodra die gesmolten is. Blender een paar minuten totdat er een mooi glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg vervolgens over de taartvorm en zorg dat het overal even dik is.

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Bak de bodem in 30 minuten goudbruin en gaar. Ondertussen kun je de dadelcrème maken. Doe de dadels met het hete water in de blender. Dit voorkomt dat de dadels aan elkaar of aan de messen van de blender gaan plakken. Voeg hier vervolgens de pistachenoten en de appelstroop aan toe. Blender dit geheel vervolgens totdat je een gladde crème krijgt. Wacht vervolgens tot de bodem van de taart gaar is. Als je de crème te dik vindt, kun je extra water toevoegen.

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Als de bodem gaar is, kun je die besmeren met de dadel/pistache crème. Verdeel het mengsel goed over de hele bodem van de taart en zorg ook hier weer dat het overal even dik is.
​Tot slot kun je de taart beleggen met plakjes aardbeien. Hiervoor kun je zoveel aardbeien gebruiken als je wilt. Zelf heb ik de taart aardig vol gelegd en dat geeft zo’n lekker smaak aan de taart!

Je kunt nu lekker genieten van een stukje van deze heerlijke gezonde taart.

Vegan aardbeientaart, Veganistische aardbeientaart, Glutenvrije vegan aardbeientaart, Recept voor glutenvrije vegan aardbeientaart, Gezonde aardbeientaart, Glutenvrije aardbeientaart, Vegan taart, Vegan fruittaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Vegan-aardbeientaart

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close