“Ik heb zelf nog wat zout, peper en tijm toegevoegd als smaakmakers.”
Vega ei muffins met paprika. Deze vegetarische ei muffins uit de oven zijn super gezond. Hartige muffins die vegetarisch zijn én met lekker veel groenten.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Kater?
Ik moet iets bekennen, eerlijk gezegd heb ik zelf nog nooit écht een kater gehad. Misschien klinkt dat saai haha, tuurlijk ben ik ook weleens brak. Maar écht een kater is iets wat ik gelukkig nog nooit heb gehad. Als ik dat bij Jens weleens zie ben ik daar ook echt wel blij om. Als het dan zover is dat hij een kater heeft, wat gelukkig ook niet zo vaak voorkomt, probeer ik goed voor hem te zorgen.
Tortizza
Of ik bak een eitje met spek en zet er een verse jus bij of ik maak een lekkere groene smoothie voor hem. ’s Avonds heeft hij vaak zin in pizza of friet. Natuurlijk geven we hier soms aan toe, maar ik maak ook regelmatig een tortizza (een pizza op een tortilla wrapje) een gezond alternatief voor een pizza.
Deze vega ei muffins zijn echt een perfect ontbijtje voor als je een kater hebt. Ei is altijd een goed idee en daarnaast zit er lekker wat groente in, wat je ook goed kunt gebruiken. Je kunt zelf ook nog wat bacon of spek door de muffins doen, ik heb ze zelf vega gelaten. Eerlijk gezegd heb ik ze zelf als avondeten gegeten, we hadden zaterdag een soort tapasavond met z’n tweetjes. Hapjes zoals deze, brood, toastjes en lekkere spreads. Heerlijk om zo een keer te eten en lekker te genieten samen.
Recept: Vega ei muffins met paprika
Ingrediënten
4 cherrytomaatjes
2 kleine mozzarella bolletjes
4 fetablokjes
1/4 paprika
45 milliliter plantaardige melk
3 eieren
Optioneel
Peper
Zout
Kruiden (Ik gebruikte tijm)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik koos voor paprika en cherrytomaatjes voor deze muffins. Je kunt bijvoorbeeld ook champignons of ui toevoegen als je dat lekker vindt. Ik heb ook kaas gebruikt en koos voor feta en mozzarella. Het is maar net wat je lekker vindt. Snijd de tomaatjes en de paprika in kleinere stukjes en verdeel deze over de muffinvormpjes, samen met de kaas.
Doe de eieren in een kommetje en klop ze goed los. Voeg hier de melk aan toe en roer opnieuw. Giet vervolgens het eimengsel in de muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer driekwart. De muffins worden best hoog, dus giet ze niet helemaal vol. Ik voegde wat zout, peper en tijm toe als smaakmakers. Als je andere kruiden wilt gebruiken, kun je die nu ook toevoegen. Doe de muffins in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
De muffins worden best hoog, maar het kan ook dat ze daarna inzakken. Dat maakt voor de smaak niet uit, de muffins zijn lekker luchtig en smaken heerlijk. Geniet ervan!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.