Vanillecake. Een glutenvrije vanillecake zonder melk, deze cake van amandelmeel maak je super makkelijk. Door ingrediënten toe te voegen, kun je zelfs verschillende cake variaties maken.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Erythritol
Vlozaadpoeder
Recept: Vanillecake
115 gram kokosolie
115 gram amandelmeel
10 gram baking soda
10 gram vanille (2 stokjes)
3 eieren
75 gram erythritol
18 gram vlozaadpoeder
190 gram gouden gierstmeel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Doe ondertussen de melen in een mengkom (of keukenmachine als je die liever gebruikt). Voeg hier de baking soda, vanille, eieren, het vlozaadpoeder en de erythritol aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die toevoegen. Meng (of laat mengen door de keukenmachine) tot een glad beslag.
Doe een bakpapiertje in een cake blik en verdeel het beslag hier gelijkmatig over. Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit. Bak de cake nu in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.Wil je weten of de cake gaar is? Prik er dan een satéprikker in, als die er schoon uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, dan moet de cake nog even terug de oven in.
Ik hoop dat je net zo van deze vanillecake gaat genieten als ik. Veel bakplezier!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.