fbpx

{:nl}Smoothie bowl met banaan en aardbei{:}{:en}Strawberry Smoothie Bowl{:}

Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Smoothie bowl

Met dit mooie zomerse weer is een smoothie bowl een heerlijk ontbijtje. Het is niet alleen snel klaar, maar je krijgt ook nog eens een deel van je vitamines binnen en dat al aan het begin van de dag, heerlijk! Ik merk sowieso dat ik de laatste tijd weer meer behoefte heb om gevarieerd te eten. Zeker ook met de lunch om een combinatie te maken met groenten in mijn lunch en dat bevalt eigenlijk wel heel goed. Zo had ik deze week een wrapje met spinazie, mango, geitenkaas en cashewnoten en de andere dag spinaziesalade met noten, aardbeien en een gekookt eitje. Ik moet er wel even wat tijd voor maken ‘s morgens of het de avond vantevoren al klaarmaken, maar dan heb ik heb ik daar echt profijt van ‘s middags. Je merkt dat je fitter bent en meer energie hebt.

Nog gezonder leven?

Ik ben trouwens sowieso bezig om weer wat gezonder te gaan leven. Gezond eten deed ik al, maar bewegen dat deed ik echt te weinig. Ik ging 1x per week naar de sportschool, maar als ik dan op vrijdag ineens moest werken of iets anders had gepland, dan sportte ik een week niet. Ik merk gewoon dat ik me hier niet goed bij voel en niet helemaal happy in mijn vel zit. 2 jaar geleden net voordat we gingen samenwonen, zat ik echt in een perfecte flow voor wat betreft sporten. Iedere avond na het eten deed ik een workout van 15-30 minuten dat verschilde per dag hoelang ik het deed, maar ik had zelf schema’s gemaakt en was super fanatiek. Toen we gingen verhuizen en verbouwen is dat er een beetje bij ingeschoten en nu duik ik ‘s avonds toch liever achter mijn laptop om nog wat voor mijn blog te doen in plaats van dat ik nog even ga sporten en ik vond dat daar verandering in moest komen.
 

Doelen stellen

Dus deze week heb ik wat doelen voor mezelf gesteld, of eigenlijk vorige week al, maar toen heb ik me er maar 1 dag aan gehouden haha. Dus ik ben deze week gewoon opnieuw begonnen. Het eerste doel is 5000 stappen per dag zetten. Ik hoor vaak mensen zeggen dat 10000 stappen per dag goed zou zijn, maar met een voornamelijk zittend beroep is dat niet realistisch dus ik wil eerst proberen die 5000 te halen elke dag en tot nu toe gaat dat goed. Dinsdag in mijn lunchpauze naar de stad geweest en gewinkeld (dat levert flink wat stappen op haha) en ‘s avonds met Leyla een grote ronde gedaan wat resulteerde in 6600 stappen!
 

Kleine doelen

Ik merk dat om mijn stappen te halen ik naast de ronde met Leyla ik nog minimaal een half uur moet lopen om aan mijn stappen te komen. En het is nu ook echt wel een uitdaging geworden om dat te halen. Om ook het sporten weer een beetje op te pakken, heb ik mezelf kleine doelen gesteld. Ik weet dat als ik nu zeg dat ik 10 oefeningen moet doen, ik excuses ga zoeken en het vervolgens niet doe. Dus we beginnen klein om de gewoonte weer op te bouwen en als dat beter gaat dan bouw ik het weer verder uit. Dus naast die 5000 stappen moet ik 4 dagen per week 20 crunches en 20 squats doen en 30 seconden plank. Daarnaast wil ik 1x per week een grote workout doen, dat kan in de sportschool zijn of een home workout via Youtube. Zo hoop ik me weer wat lekkerder in mijn vel te voelen. Ik voel me trouwens prima en ben super blij, maar dat buikje vind ik toch niet zo leuk haha. En omdat ik binnenkort in Spanje zit, wil ik toch wat fitter zijn tegen die tijd. Zeker als je dan zo gezond eet, dan baal ik echt dat je dat dan niet altijd ziet. Ik zal je op de hoogte houden van de voortgang haha.

Recept: Smoothie bowl met banaan en aardbei

Smoothie bowl met banaan en aardbei, Smoothie bowl aardbei banaan, Aardbei smoothie bowl met banaan, Smoothiebowl met aardbei en banaan, Smoothie bowl banaan, Smoothiebowl met banaan, Smoothie bowl met aardbeien, Smoothie bowl recept banaan, Smoothie bowl aardbei, Smoothie bowl, Smoothiebowl recept, Smoothiebowl maken, Hoe maak je een smoothiebowl?, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Smoothie bowl met banaan en aardbei, Smoothie bowl aardbei banaan, Aardbei smoothie bowl met banaan, Smoothiebowl met aardbei en banaan, Smoothie bowl banaan, Smoothiebowl met banaan, Smoothie bowl met aardbeien, Smoothie bowl recept banaan, Smoothie bowl aardbei, Smoothie bowl, Smoothiebowl recept, Smoothiebowl maken, Hoe maak je een smoothiebowl?, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten
75 milliliter kokosmelk
85 gram aardbeien
75 gram cranberries
100 gram wortels
1 banaan
Topping
6 gram hennepzaad
1 banaan
12 gram pompoenpitten
4 gram kokos

Smoothie bowl met banaan en aardbei, Smoothie bowl aardbei banaan, Aardbei smoothie bowl met banaan, Smoothiebowl met aardbei en banaan, Smoothie bowl banaan, Smoothiebowl met banaan, Smoothie bowl met aardbeien, Smoothie bowl recept banaan, Smoothie bowl aardbei, Smoothie bowl, Smoothiebowl recept, Smoothiebowl maken, Hoe maak je een smoothiebowl?, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe als eerste de kokosmelk in de blender. Ontkroon de aardbeien en voeg deze samen met de cranberries en wortels toe aan de blender. Mix het geheel tot een gladde smoothie in ongeveer 3 minuten. Schenk de smoothie over in een kom. Je kunt nu de smoothiebowl voorzichtig beleggen met de topping. Als je andere ingrediënten voor de topping wilt gebruiken, kan dat ook.

Je kunt nu genieten van deze makkelijke, biologische en gezonde smoothiebowl!
Smoothie bowl met banaan en aardbei, Smoothie bowl aardbei banaan, Aardbei smoothie bowl met banaan, Smoothiebowl met aardbei en banaan, Smoothie bowl banaan, Smoothiebowl met banaan, Smoothie bowl met aardbeien, Smoothie bowl recept banaan, Smoothie bowl aardbei, Smoothie bowl, Smoothiebowl recept, Smoothiebowl maken, Hoe maak je een smoothiebowl?, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Smoothie-bowl-met-banaan-en-aardbei

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close