Pancakes met chocolade. Deze chocolate chip pancakes met banaan zijn super gezond en natuurlijk heel erg lekker. De perfecte gezonde ontbijt pannenkoeken dus.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Pindakaas en pancakes?
Het is alweer een aantal maanden geleden dat Jens op zondag weg was om te voetballen en ik zin had in pannenkoekjes. Ik wilde mijn favoriete speltpannenkoekjes maken, maar er miste wat ingrediënten en dus maakte ik een combinatie van de recepten van de speltpannenkoekjes en de havermoutpannenkoekjes. Ik ben dol op pindakaas en chocolade en ik besloot er wat pindakaas doorheen te mengen en wat stukjes chocolade. Ik bakte de pannenkoekjes en ik genoot er vervolgens van. Want dit waren echt de lekkerste pannenkoekjes ooit. De pindakaas geeft zo’n lekkere smaak aan die pannenkoekjes, al merkte ik al vrij snel dat ik die niet zo goed gemengd had, want soms had ik ineens een hele grote hap pindakaas en vervolgens in een andere hap helemaal niks haha.
Recept kwijt?
Ik appte Jens gelijk dat dit de beste pannenkoekjes ooit waren en natuurlijk wilde ik dit recept met je delen! Maar nu komt het, ik had dus 2 recepten gemengd en natuurlijk niet opgeschreven wat ik precies gedaan had haha. Dus ik ben een hele tijd bezig geweest om het goede recept te vinden. Maar nooit meer werden ze zo als de eerste keer, ik baalde enorm dat ik me erbij neerlegde en besloot het te laten voor wat het was. Tot ik het na een aantal maanden toch weer wilde proberen en het eindresultaat lees je vandaag. Het is me toch gelukt en ze zijn zeker net zo lekker als de eerste keer! Ga jij iemand verrassen met deze pancakes dit weekend?
Recept: Pancakes met chocolade
Ingrediënten
2 eieren
2 bananen
50 gram havermout
30 gram notenpasta (of pindakaas)
20 gram extra pure chocolade
Hoe maak je het?
Doe als eerste de eieren in de blender. Schil de bananen, doe ze in wat kleinere stukjes ook in de blender en voeg hier tot slot de havermout en de notenpasta aan toe. Je kunt ook pindakaas kiezen in plaats van notenpasta, let wel op dat daar geen toevoegingen in zitten.
Blender het geheel tot een glad beslag voor ongeveer 2 minuten. Als je een glad beslag hebt, kun je dit overgieten in een mengkom.
Hak de chocolade fijn in kleine stukjes en voeg die toe aan het beslag. Roer goed door het beslag heen zodat het goed verdeeld zit. Eventueel kun je wat chocolade apart houden om de pancakes mee te bestrooien.
Als je een grote koekenpan hebt, kun je 4 pancakes tegelijk bakken. Gebruik ongeveer 1,5 eetlepel beslag per pancake en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Als de pancakes beginnen te bubbelen en de bovenkant droog wordt, kun je ze voorzichtig omdraaien. Bak nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant. Ga net zolang door totdat het beslag op is.
Als de pancakes klaar zijn, kun je ze nog decoreren met extra chocolade en/of notenpasta, zoals ik heb gedaan. Als je dat niet wil, kun je nu van deze healthy chocolade pancakes gaan genieten!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.