fbpx

Paas cupcakes met chocolade eitjes

“Ik wilde de cupcakes extra feestelijk maken door ze met paaseitjes te decoreren.”

Paas cupcakes met chocolade eitjes: de perfecte traktatie voor de Paasdagen. Eenvoudig te maken en overheerlijk.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Pasen

Bij Pasen denk je al snel aan Paasontbijt en Paasbrunch. Maar een lekker gebakje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik wilde de cupcakes extra feestelijk maken door ze met paaseitjes te decoreren. Ook een super leuk recept om samen met je kinderen te maken.


Heb je deze lekkere Paasrecepten ook al gezien?

Recept: Paas cupcakes met chocolade eitjes

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Vegan cupcakes, Vegan Paas cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
175 gram kokosolie
125 gram kokosbloesemsuiker
4 eieren
100 gram havermeel
65 gram amandelmeel
5 gram bakpoeder
40 gram cacao
120 gram dikke soja slagroom
220 gram extra pure chocolade
200 milliliter vegan slagroom
60 gram ahornsiroop
Vanillestokje
Dragee eitjes ter decoratie

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt eerst de kokosolie langzaam op laag vuur. Doe ondertussen de kokosbloesemsuiker in de keukenmachine. Voeg daar vervolgens de eieren, het havermeel, amandelmeel, de bakpoeder en 25 gram van de cacao aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die als laatste toevoegen en het geheel mixen tot een glad beslag.

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Vet vervolgens de muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak daarna de muffins in 20 minuten gaar. Ondertussen kun je met de vulling aan de slag. Smelt hiervoor 120 gram van de chocolade in een pannetje op laag vuur met de dikke slagroom. Zorg ervoor dat de chocolade helemaal gesmolten is. Zet daarna nog ongeveer 15 minuten in de koelkast om uit te harden.

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Laat de muffins daarna even afkoelen uit de oven. Haal vervolgens met een appelboor een beetje van het deeg weg uit het midden. Zorg er wel voor dat de onderkant blijft zitten. Als je geen appelboor hebt, kan je ook met een mesje wat weg snijden. Vul daarna met een theelepel de gaten op met het chocolademengsel uit de koelkast.

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Smelt voor de topping eerst de rest van de chocolade (100 gram) au bain marie. Klop daarna in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de ahornsiroop en het merg van het vanillestokje. Spatel vervolgens de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade en voeg tot slot 15 gram cacao toe. Zet in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven zodat hij steviger wordt. Doe het mengsel daarna in een spuitzak en decoreer de cupcakes ermee. Maak af met wat eitjes.

Je kunt nu van deze Paas cupcakes met chocolade eitjes gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Paas cupcakes met chocolade eitjes, Cupcakes met chocoladepaaseitjes, Makkelijke paascupcakes bakken met chocolade eieren, Paas cupcakes, Chocoladecupcakes voor Pasen, Paasei cupcakes, Cupcakes recept zonder suiker, Gezonde cupcakes, Glutenvrije cupcakes, Paasmuffins, Chocolade Paasmuffins, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close