fbpx

Kaki smoothie met cranberry

Kaki smoothie met cranberry. Dit kaki smoothie recept maak je super snel en creëert de lekkerste cranberry smoothie onder andere door de kokosmelk.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Experimenteren

Tussen het maken van allerlei Sinterklaasrecepten en het leren voor mijn opleiding door, maakte ik deze barbieroze kaki smoothie met cranberry. Grappig eigenlijk dat ik totaal niet verwacht had dat hij zo roze zou worden. Er zitten natuurlijk wel cranberries in, maar in verhouding veel meer appel, kaki én kokosmelk. Dat vind ik ook altijd wel het leuke van experimenteren met smoothies. Als je vanalles bij elkaar doet qua ingrediënten weet je nooit precies wat eruit komt en dat maakt het zo leuk. Dat vind ik trouwens sowieso het leuke aan koken en bakken. Neem nou van de week als voorbeeld. Jens en ik zouden een quinoasalade gaan eten met spruitjes en appel. Met daarbij een pitabroodje wat we konden dippen in de hummus. Dus ik kwam thuis, Jens had de quinoa gekookt en de broodjes gebakken, maar bleek geen zin in de salade te hebben. Hij had meer gedacht aan iets op het broodje in plaats van het broodje dippen. Ik had ook nog twee spinazie/kaasburgers dus die bakten we in de oven. We maakten er een eigen improvisatie van die echt heel erg lekker was. Een pitabroodje gevuld met quinoa, verse groenten én stukjes kaas/spinazieburger. Soms moet je ook even experimenteren of uit je comfortzone om weer wat nieuws te ontdekken.
 

Uit mijn comfortzone

Zelf vind ik dat soms ook wel spannend, ik houd graag vast aan het bekende of aan wat voor mij werkt of lekker is. Terwijl het soms juist goed is om die stap te nemen. Weer wat heel anders, maar ook dit gaat over uit je comfortzone gaan. Vorige week ben ik voor het eerst naar de opleiding in Rotterdam geweest. Het is in totaal 3x een hele dag naar Rotterdam en mijn collega’s zeiden dat je het beste met de trein kunt gaan. De trainingslocatie ligt namelijk letterlijk aan de overkant van de straat van het Centraal Station in Rotterdam. Vanaf mijn woonplaats gaat er een rechtstreekse treinverbinding. Een goedkopere, snellere en makkelijkere optie zou je denken dan met de auto. Maar toch moest ik er even over nadenken. Ik ga namelijk nooit met de trein en ik houd er eerlijk gezegd ook niet zo van. Maar goed ik had geen zin om in de file te staan en door hartje Rotterdam te rijden dus ik besloot voor de trein te kiezen.

Het viel best mee

Het was ongeveer een uurtje reizen. Dus ik besloot de avond vantevoren een inspirerende audio op mijn telefoon te zetten, zodat ik daar lekker naar kon luisteren. En eerlijk gezegd vond ik het super relaxed. Lekker naar buiten kijken, niet op te hoeven letten en genieten van een inspirerende audio. Ik kijk stiekem al uit naar de volgende bijeenkomst waarbij ik weer lekker een uur in de trein kan zitten haha. Ook op de opleiding viel het reuze mee. Ik heb gelijk wat ‘vrienden’ gemaakt en op de terugweg heb ik tot Roosendaal met een ander meisje samen gereisd. Zo zie je maar dat uit je comfortzone stappen op welk gebied dan ook, altijd bijdraagt aan je ontwikkeling.

Recept: Kaki smoothie met cranberry

Kaki smoothie met cranberry, Kaki fruit, Kaki vrucht, Kaki gezond, Kaki smoothie, Kaki fruit smoothie, Heerlijke recepten met kaki, Kaki smoothie recept, Cranberry smoothie, De lekkerste cranberry smoothie, Cranberry blender, Kokosmelk smoothie, gezonde smoothie, biologisch, biologische foodblog, organic happiness
Kaki smoothie met cranberry, Kaki fruit, Kaki vrucht, Kaki gezond, Kaki smoothie, Kaki fruit smoothie, Heerlijke recepten met kaki, Kaki smoothie recept, Cranberry smoothie, De lekkerste cranberry smoothie, Cranberry blender, Kokosmelk smoothie, gezonde smoothie, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Ingrediënten

160 milliliter kokosmelk
80 gram (diepvries) cranberries
2 kaki
2 appels

Kaki smoothie met cranberry, Kaki fruit, Kaki vrucht, Kaki gezond, Kaki smoothie, Kaki fruit smoothie, Heerlijke recepten met kaki, Kaki smoothie recept, Cranberry smoothie, De lekkerste cranberry smoothie, Cranberry blender, Kokosmelk smoothie, gezonde smoothie, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Hoe maak je het?

Doe allereerst de kokosmelk in de blender, voeg hier vervolgens de cranberries aan toe.

Zelf heb ik cranberries uit de diepvries gebruikt. Aan de verse cranberries uit de winkel wordt vaak suiker toegevoegd. ​Schil vervolgens de appel, snijd in stukken en voeg ook toe aan de ingrediënten in de blender.

Kaki smoothie met cranberry, Kaki fruit, Kaki vrucht, Kaki gezond, Kaki smoothie, Kaki fruit smoothie, Heerlijke recepten met kaki, Kaki smoothie recept, Cranberry smoothie, De lekkerste cranberry smoothie, Cranberry blender, Kokosmelk smoothie, gezonde smoothie, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Schil tot slot de kaki en snijd ook die in kleine stukken. Zorg ervoor dat je de kern verwijdert.

Alle ingrediënten voor deze healthy smoothie zitten nu in de blender. Je kunt het geheel nu gaan mixen tot een gladde smoothie. Dat duurt ongeveer 3 minuten.

Je kunt nu gaan genieten van deze healthy, biologische kaki smoothie met cranberry.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Kaki smoothie met cranberry, Kaki fruit, Kaki vrucht, Kaki gezond, Kaki smoothie, Kaki fruit smoothie, Heerlijke recepten met kaki, Kaki smoothie recept, Cranberry smoothie, De lekkerste cranberry smoothie, Cranberry blender, Kokosmelk smoothie, gezonde smoothie, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close