fbpx

In de Bakkerij Goes – Healthy Hotspot

 

Healthy Hotspot In de Bakkerij in Goes. Deze healthy hotspot is dé plek voor een heerlijk rustig zondagochtend ontbijtje. Ook voor de je brood voor doordeweeks kun je hier perfect terecht.
 

Ontbijten in Goes op zondag

Zelf ken ik in de Bakkerij al wat langer, inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden, gingen we samenwonen in Kruiningen. We hadden de sleutel nog niet lang en op een zaterdagavond zou één van mijn vriendinnen komen helpen met klussen. Omdat het al laat was en ze wat verder weg woonde, hadden we besloten dat ze bleef slapen. De volgende ochtend wilde ze ons verrassen met een vers ontbijtje met broodjes en croissantjes, maar helaas. We wonen in een nogal Christelijk dorp, dus er is op zondag echt niks open. Na wat gegoogled bleek er een bakker in Goes open op zondagochtend, dus op naar Goes. We belandden bij In de Bakkerij en wat hadden ze hier allemaal voor lekkers. We gingen naar huis met croissantjes, broodjes én een aardbeientaart haha.
In de bakkerij Goes, In de Bakkerij, Healthy Hotspot Goes, Goes lunch, Goes lunchen hip, Lunchen Goes centrum, Lunchen in Goes, Gezellig lunchen in Goes, Ontbijten Goes zondag, Goes ontbijt, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Gezond brood

Inmiddels is In de Bakkerij niet meer weg te denken voor mij. Het brood wat ze hier zelf bakken en verkopen, is namelijk zo lekker én gezond dat je terug blijft komen. Zelf haal ik mijn brood dan ook altijd hier en ook ontbijt ik er zo af en toe samen met Jens.
Het brood bij In de Bakkerij wordt, zoals gezegd zelf- en versgebakken. De broden worden op een stenen ovenvloer gebakken nadat ze lang gerezen hebben. Het brood is echt zuurdesembrood gemaakt van pure ingrediënten: zuurdesem, zeezout, gerevitaliseerd water en de beste bloem. De bakker heeft het vak geleerd in Frankrijk en heeft zelfs een jaar lang op de terugweg van school naar huis alle daklozen verwend met haar baksels. Als dat geen mooie gedachte is. Die liefde en passie voor het vak proef je en zie je in alles terug. Het zuurdesem wordt huisgemaakt en bijna alle broden worden hiermee gemaakt  Als het hier niet mee wordt gemaakt, wordt er bio-gist gebruikt, maar dat is maar soms.

Huisgemaakte desem

Het desem is dus huisgemaakt en dat maakt het uniek en daarmee maakt het ook de broden uniek. Ze verwerken het desem op zo’n bepaalde manier dat het brood een enorm lekkere smaak heeft en niet ‘zuur’ gaat smaken. Al het brood wordt met de hand gemaakt en bewerkt, dit omdat het deeg gevoelig is en dus vraagt om handwerk. Er worden zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruikt. Het brood bestaat maar uit 3 of 4 ingrediënten (bloem, water, zout en soms een ‘geheim’ ingrediënt dat altijd een natuurlijke oorsprong heeft).

Zoals gezegd deze passie en liefde proef je echt terug in het brood.

In de bakkerij Goes, In de Bakkerij, Healthy Hotspot Goes, Goes lunch, Goes lunchen hip, Lunchen Goes centrum, Lunchen in Goes, Gezellig lunchen in Goes, Ontbijten Goes zondag, Goes ontbijt, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Eten bij de bakker

Naast het feit dat dit een hele fijne bakker is met lekker brood, wat je kunt kopen, kun je ook heel leuk zitten bij In de Bakkerij. Er staan diverse tafeltjes, sommige zelfs met direct uitzicht in de keuken. Je kunt hier heerlijk zitten en genieten van een ontbijtje, een lunch of een taartje. Ik had sinds lange tijd weer met een vriendin afgesproken op een zondagochtend. Helaas is er in Middelburg en Goes vrij weinig open op zondagochtend, maar wel In de Bakkerij. Ik vond het heel fijn om hier te zijn op zondagochtend, je kunt lekker genieten van een ontbijtje (croissantjes, broodje, verse jus en een eitje incl. koffie of thee), maar ook van een lekker bakje koffie. De sfeer die er hangt, is heerlijk relaxed en je merkt ook dat mensen er lekker even tot rust komen. Zo’n sfeer die je verwacht bij een lazy sunday morning die hangt hier en dat is super lekker om je zondagochtend mee te beginnen.
In de bakkerij Goes, In de Bakkerij, Healthy Hotspot Goes, Goes lunch, Goes lunchen hip, Lunchen Goes centrum, Lunchen in Goes, Gezellig lunchen in Goes, Ontbijten Goes zondag, Goes ontbijt, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Voor ieder wat wils

Je kunt dus voor een kopje koffie, een ontbijt of een lunch terecht bij In de Bakkerij. Qua brood is er ook voor elk wat wils: donker en licht brood, biologisch en niet-biologisch, spelt en volkoren. En daarnaast natuurlijk de ‘speciale’ broden, waarbij het rogge/noten/rozijnenbrood mijn ultieme favoriet is, maar ook vijgen/noten/ciabatta brood is een enorme aanrader. 
De passie voor goed eten, gezond eten en puurheid spat er vanaf. En aan elk detail is gedacht. De ruimte straalt sfeer, warmte en gezelligheid uit. En zelfs in het patroon op de vloer komen de krakelingen, de taartjes, de granen én de kopjes koffie terug.
Al met al dus een hele fijne plek om lekker te genieten.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 07.30 – 17.30
Zondag:                                07.30 – 14.00

Je vindt In de Bakkerij aan de Wijngaardstraat 50 in Goes (met een parkeerterrein voor de deur).
Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close