“Als het goed is, krijg je nu een stevig deeg waar je koekjes van kunt maken.”
Glutenvrije chocoladekoekjes. Deze glutenvrije koekjes met chocolade zijn super makkelijk om te maken. En het zijn daarnaast ook nog eens gezonde chocoladekoekjes. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Tijgernotenmeel
Als ik tijgernotenmeel in huis heb, maak ik koekjes. Dat vind ik het allerlekkerste meel om koekjes mee te maken. De verhoudingen zijn dan precies goed waardoor de koekjes lekker stevig en knapperig zijn, maar niet droog. Met havermout vallen ze nogal eens uit elkaar, met ander meel worden ze vaak heel droog. En als je dan extra vocht toevoegt, worden ze zo nat dat er geen fatsoenlijk koekje mee te maken valt haha.
Gezonde koekjes bakken
Gezonde koekjes bakken valt nog niet mee, zo zie je maar. Maar als je eenmaal de juiste verhoudingen én het juiste meel hebt, staan ze ook zo op tafel. Ik ben ook echt zo dol op cookies dat ik soms ’s avonds ineens de oven nog aanzet om nog een batch te maken. Het probleem is alleen dat ze zo snel op gaan haha. Jens werkt vaak vanuit huis aan zijn webshop en als ik dan ’s avonds thuiskom, is de helft van de koekjes op. Een goed teken natuurlijk, want dan zijn ze in ieder geval goed gelukt. Deze koekjes hebben het denk ik 2 dagen volgehouden voordat ze op waren, maar ja zeg nou zelf gezonde chocoladekoekjes die ook nog glutenvrij zijn die kun je toch niet laten staan?
Recept: Glutenvrije Chocoladekoekjes
Ingrediënten
80 gram kokosolie
200 gram tijgernotenmeel
5 gram baking soda
4 eieren
20 gram agavesiroop
80 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat zo langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Meng ondertussen het tijgernotenmeel met de baking soda en de eieren en voeg hier de kokosolie aan toe zodra deze is gesmolten. Meng goed door elkaar.
Als het goed is, krijg je nu een stevig deeg waar je koekjes van kunt maken. Je kunt ongeveer 10 tot 15 koekjes uit het deeg halen, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de koekjes even afkoelen.
Vul een pannetje met warm water en zet op laag vuur. Pak een wat kleiner pannetje en zet dit in deze pan met water.
Doe vervolgens de chocolade in het bovenste pannetje. Deze zal nu langzaam au bain marie smelten door de warmte van de onderste pan. Als de chocolade gesmolten is, kun je de koekjes hiermee insmeren. Ik heb hiervoor een boterkwastje gebruikt.
Laat de chocolade even uitharden, dit kan je doen door de koekjes even in de koelkast te leggen en je kunt nu genieten van deze lekkere glutenvrije chocoladekoekjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.