Glutenvrij notenbrood


Glutenvrij notenbrood met vruchten, een super lekker en gezond brood wat goed vult én nog eens makkelijk te maken is ook.
Brood, ik eet het eigenlijk al best een tijd niet meer. Vroeger ontbeet ik vaak met 2 bruine boterhammen met pindakaas, maar op een gegeven moment stapte ik over naar yoghurt of kwark met vers fruit en havermout, daar zaten meer gezonde voedingsstoffen in en met name fruit at ik te weinig. Steeds vaker merkte ik dat als ik een keer brood at, ik daarna last had van mijn buik. Niet per se buikpijn, maar het voelde gewoon niet helemaal lekker.Sindsdien eet ik eigenlijk bijna nooit meer brood, ik haal mijn brood altijd bij een goede bakker die gezond desembrood maakt en af en toe neem ik een sneetje. Jens eet wel vaker brood dus vandaar dat ik het in huis heb. De ene keer gaat het goed en de andere keer weer last van mijn buik, ik kan er ook niet echt de vinger op leggen wat dat verschil dan maakt.Wel merkte ik een aantal maanden geleden dat ik steeds vaker een opgeblazen buik had en dat zou weleens met gluten te maken kunnen hebben. Ik heb geen glutenallergie, maar het zou kunnen dat mijn buik er toch niet zo goed tegenkan. Inmiddels probeer ik meer en meer glutenvrij te eten en dat gaat goed, want mijn buik is minder opgeblazen. En heb ik toch een keer gluten gegeten, geen probleem maar dan weet ik dat mijn buik daarna meer opgeblazen is. Dat is fijn om te weten, want je weet waar het vandaan komt en kunt er zo rekening meehouden. Dat probeer ik ook te doen, als ik weet dat ik ’s middags broodjes eet op mijn werk, dan pak ik ’s avonds iets met veel groente en geen gluten. Op die manier overbelast ik zo min mogelijk en daar voel ik me fijn bij.

Doordat ik dus minder gluten eet en eigenlijk ook geen brood meer, vond ik het tijd om met een glutenvrij broodrecept aan de slag te gaan. Dat lukte beter en sneller dan ik verwacht had en dit glutenvrije brood is echt heel goed gelukt, lekker stevig van structuur en goed van smaak.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                  1 brood (12-15 sneetjes)
Bijzondere benodigdheden:​

  • Cakeblik
  • Bakpapier
blog, glutenvrij, glutenvrij recept, brood, glutenvrij brood, broodrecept, recept, gezond recept, ontbijtrecept, ontbijt, biologisch, biologisch recept, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Glutenvrij
blog, glutenvrij, glutenvrij recept, brood, glutenvrij brood, broodrecept, recept, gezond recept, ontbijtrecept, ontbijt, biologisch, biologisch recept, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, glutenvrij, glutenvrij recept, brood, glutenvrij brood, broodrecept, recept, gezond recept, ontbijtrecept, ontbijt, biologisch, biologisch recept, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
Het recept is niet 100% biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.
Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 10 gram baking soda
  • 150 gram boekweitmeel
  • 45 gram moerbeien
  • 75 gram gemengde noten
  • 65 gram bijenpollen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen met een vork, dit gaat het makkelijkste als je rijpe bananen gebruikt. Voeg hier volgens de eieren aan toe en meng tot een beslag.

Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken, dan gaat het net wat sneller.

Als je een glad beslag hebt van banaan en ei, dan kun je de baking soda en het boekweitmeel toevoegen. Meng opnieuw goed door elkaar, dit kan wederom in de keukenmachine of met een spatel.

​Roer vervolgens de noten, moerbeien en de bijenpollen door het beslag heen.

Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag over het cakeblik. Zorg ervoor dat het beslag overal even dik is.

Bak het brood vervolgens voor 30 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Als je denkt dat het brood klaar is, kun je er een satéprikker inprikken, zit er nog beslag aan dan is het brood nog niet gaar. Is de prikker droog dan is het brood gaar.

Je kunt nu genieten van dit lekkere, glutenvrij en biologische brood.
blog, glutenvrij, glutenvrij recept, brood, glutenvrij brood, broodrecept, recept, gezond recept, ontbijtrecept, ontbijt, biologisch, biologisch recept, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close