“Het allerbeste is natuurlijk om het bladerdeeg zelf te maken, maar na 3 mislukte pogingen heb ik dat voorlopig even uitgesteld.“
Gezonde croissants. Hoe maak je zelf croissants? Gezonde croissants maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Deze zelfgebakken croissants heb je dan ook in een handomdraai op tafel staan.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Kerst
Vorig jaar vierden Jens en ik voor het eerst Kerst in ons eigen huis, helemaal samen. Of nouja Kerstavond dan. De overige dagen zaten we bij familie en schoonfamilie, ook gezellig natuurlijk. Maar Kerstavond was ons eigen Kerst moment en we hadden heerlijk gekookt samen en genoten van deze lamsrack van de slager.
Ontbijten
Maar als je me een beetje kent inmiddels dan weet je dat ik nog meer van ontbijtjes kan genieten dan van avondeten. Dus voor het Kerstonbijt pakte ik ook uit. Ik stond lekker op tijd op, terwijl Jens nog lag te slapen en ik bakte lekkere verse broodjes, een kerststol en andere lekkere dingen. Zoveel dat je aan het begin van de dag al vol zit haha. Maar zo lekker. Het samen ontbijten vind ik ook zo’n fijn moment van de dag, dat doen we niet vaak. En juist de feestdagen zijn daar een mooi moment voor vind ik. Daarom ga ik de komende weken ook lekker een aantal ontbijtrecepten met je delen die je tijdens het Kerstontbijt op tafel kunt zetten. Zoals deze gezonde croissants die je super makkelijk maakt.
Recept: Gezonde Croissants
4 plakjes bladerdeeg
Vulling (bv. kaas/worst/roomkaas)
Ei om te bestrijken
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ik heb voor vegan bladerdeeg van de biologische winkel gekozen. Het allerbeste is natuurlijk om het bladerdeeg zelf te maken, maar na 3 mislukte pogingen heb ik dat voorlopig even uitgesteld haha. Ik heb voor kaas gekozen, omdat ik de helft van de croissantjes met kaas ga maken. Je kunt ook voor worst, roomkaas of aan andere vulling kiezen. Of je kunt ze naturel laten natuurlijk.
Bestrooi een snijplank of je aanrechtblad met wat bloem, zodat het bladerdeeg niet vastplakt. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar, duw even goed aan. Rol vervolgens met de deegroller het bladerdeeg uit tot een rechthoekig deeg. Als je tevreden bent over de afmetingen, kun je het deeg diagonaal doorsnijden. Als je de croissantjes naturel wilt houden, kun je ze vervolgens oprollen. Wil je de croissantjes vullen? Leg de vulling op het breedste stuk en rol vervolgens op.
Om ervoor te zorgen dat ze goed dicht blijven zitten, kun je het puntje waarmee hij dicht gaat nat maken met een beetje water. Ik heb 2 croissantjes naturel gemaakt en 2 met kaas. Ik heb een eitje geklopt, het eigeel heb ik gebruikt om de croissantjes mee te bestrijken. Zo krijgen ze een mooie bruine kleur. Als je de croissantjes klaar hebt, kun je ze op een bakpapiertje op een bakplaat leggen. Bak de croissantjes vervolgens in 30 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt de croissantjes de avond van tevoren al maken, dan hoef je ze ’s morgens alleen nog af te bakken!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.
