Eetdagboek – Ontbijt september 2017


Eetdagboek, ontbijt in september. Granola, ei, crackers en latte macchiato. Deze maand lees je alles over de ontbijtjes die ik in september had. Ik probeerde wat meer variatie aan te brengen in mijn ontbijt, alhoewel dat nog niet altijd is gelukt. Lees je mee?
blog, ei, granola, crackers, ontbijtt, latte macchiato, eetdagboek, biologisch, pindakaas, havermelk, foodblogger, organic happiness, biologische foodblog

Sinds we geen vlees meer eten (hier zijn we als experiment mee gestopt, maar mee doorgegaan omdat het zo goed bevalt), merk ik dat ik af en toe wat duizelig ben. Logisch ook want je krijgt wat minder stoffen binnen die je anders wel binnenkreeg. Ik sprak hierover met iemand die is gespecialiseerd in voeding en gezondheid en die gaf aan dat het kan komen door de vitamine B12. Die kun je alleen uit dierlijke producten halen, als je geen vlees meer eet kan het zijn dat je die tekort komt. Daar word je inderdaad duizelig van en dat kan op lange termijn zelfs leiden tot bloedarmoede. Een serieus iets dus om in de gaten te houden. Hij adviseerde me om elke dag minimaal 1 eitje te eten. En dan wel een biologisch eitje van biologische kippen die biologisch voer eten. Dus op naar de biologische winkel voor eitjes. En ik merk inderdaad een verschil sinds ik elke dag een lekker eitje bij mijn ontbijt neem.

blog, ei, granola, crackers, ontbijtt, latte macchiato, eetdagboek, biologisch, pindakaas, havermelk, foodblogger, organic happiness, biologische foodblog

En toen ik toch bij de biologische winkel was, zag ik croissantjes liggen. Biologische croissantjes zonder rare toevoegingen. Je zou ze bijna gezond noemen. Dus die nam ik mee en op zaterdagochtend verraste ik Jens met een lekker ontbijt. Hij vroeg toen hij beneden kwam zelfs of het Pasen was haha. We hebben er lekker van genoten samen! Sowieso vind ik samen ontbijten zoiets gezelligs, dat doen we veel te weinig eigenlijk.

blog, ei, granola, crackers, ontbijtt, latte macchiato, eetdagboek, biologisch, pindakaas, havermelk, foodblogger, organic happiness, biologische foodblog

Dit is zo ongeveer hoe mijn gemiddelde ontbijtje eruit ziet. 3 crackers met pindakaas of met kaas, een latte met havermelk en een gekookt eitje. En zo af en toe verwen ik mezelf met een lekkere smoothie van Innocent, omdat ik daar zo dol op ben.

blog, ei, granola, crackers, ontbijtt, latte macchiato, eetdagboek, biologisch, pindakaas, havermelk, foodblogger, organic happiness, biologische foodblog

En hoewel ik echt probeer te variëren met mijn ontbijt kom ik gewoon vaak in tijdnood ’s morgens. Ik moet er al om 6 uur uit om te gaan werken en wil liever niet nog eerder opstaan voor een ontbijtje. Dus probeer ik in het weekend wel uitgebreider te onbijten, zoals met deze lekkere pannenkoekjes. En nu heb ik granola cups gebakken en ingevroren en ook ontbijtmuffins. Dan hoef ik die alleen maar de avond vantevoren uit de vriezer te halen en dan heb ik de volgende dag een ander lekker ontbijtje. Ik moet het mezelf aanleren om iets verder vooruit te denken en dan kan ik ook meer variatie brengen in mijn ontbijt.


Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessVolg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close