“Eerlijk gezegd was het best even een klusje om alle wortels geraspt te krijgen.“
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Taart
Collega’s verblijden
Wortel proeven?
Het grappige is dat eigenlijk iedereen zegt ‘oh de wortel proef je eigenlijk helemaal niet, lekker’. Mensen vinden het dus leuk dat het erin zit, maar willen het niet per se proeven. En zelf heb ik eigenlijk een beetje hetzelfde dus ik herkende me hier wel in. Een stukje waardering voor iets wat je gebakken hebt, is altijd leuk en daarom was ik ook erg blij met de feedback van mijn collega’s.
Recept: Carrot cake met chocolade
100 gram kokosolie
130 gram honing
4 eieren
600 gram wortels
1 sinaasappel
70 gram pecannoten
110 gram walnoten
7 gram kaneel
2 gram nootmuskaat
2 gram verse gember
350 gram speltmeel
10 gram baking soda
50 gram extra pure chocolade
Hoe maak je het?
Verwarm allereerst de oven voor op 150 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Doe de honing en de eieren alvast in een mengkom en voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe als deze gesmolten is. Mix het geheel daarna met de handmixer luchtig. Zet de mixer in het begin op een lage stand om te kijken hoe dat gaat, als het mengsel niet alle kanten op vliegt, kun je langzaam een standje harder gaan.
Schil nu de wortels en rasp ze boven de kom met de kokosolie, honing en eieren. Als je alle wortels hebt geraspt, kun je de sinaasappelschil ook boven de kom raspen.
Als ook de sinaasappelrasp in de kom zit, kun je de noten toevoegen aan de kom. Je kunt ze fijn hakken of er heel doorheen doen, net wat jij lekker vindt.
Meng het geheel goed door elkaar. Voeg daarna de nootmuskaat en de kaneel toe. Snijd de gember in kleine stukjes en voeg die vervolgens samen met het speltmeel en de baking soda toe. Als je geen verse gember in huis hebt, kun je ook gemberpoeder gebruiken.
Meng dit alles goed door elkaar totdat je een mooi deeg krijgt. Je kunt het deeg nu verdelen over je bakvorm. Je kan de carrot cake nu gaan bakken. Bak voor 60 minuten op 150 graden. Als de carrot cake uit de oven komt, moet hij ongeveer 60 minuten afkoelen voordat je hem met de chocolade kunt besmeren.
Daarna kun je de chocolade au bain marie smelten. Vul een pannetje voor ongeveer de helft met water en zet op laag vuur. Daarin zet je een kleinere pan waarin je de chocolade legt. De chocolade zal zo smelten door de warmte van de onderste pan.
Als de chocolade gesmolten is, kun je de carrot cake hiermee bestrijken. Ik heb dat zelf met een boterkwastje gedaan, dat werkt super goed!
Zet de carrot cake vervolgens in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
Nadat de chocolade uitgehard is, kun je van deze heerlijke gezonde carrot cake met chocolade gaan genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.