fbpx

Bananenbrood met sinaasappel

Bananenbrood met sinaasappel


Bananenbrood met sinaasappel. Dit haver bananenbrood met sinaasappelschil is een lekker friszoet én super gezond en voedzaam bananenbrood.​​
 

Voedingsgeluk

Deze week alweer het tweede recept van Voedingsgeluk. Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, ben ik een samenwerking van 5 weken aangegaan met Voedingsgeluk. Vandaag een recept voor bananenbrood met sinaasappel. Zelf heb ik vorige week ook een heerlijk bananenbrood met kokosmeel gemaakt, het recept daarvan laat nog even op zich wachten. Deze week eerst het recept van Voedingsgeluk. Wil je trouwens meer weten over Voedingsgeluk en hun concept? Kijk dan op één van onderstaande links.

Waar ik vorige week verbaasd was over de heerlijke combinatie van olijfolie in een zoete smoothie, ben ik deze week weer verbaasd. Wat super leuk dat Voedingsgeluk zulke originele combinaties bedenkt in hun recepten. Deze week een bananenbrood met sinaasappelschil en citroensap. Ik ben benieuwd.

Recept Bananenbrood met sinaasappel

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                45 minuten
Aantal:                 1 bananenbrood (12-15 plakjes)
 
Bijzondere benodigdheden:

Recept voor bananenbrood met sinaasappel

Ingrediënten

  • 75 gram havermout(meel)
  • 75 gram boekweitmeel
  • 4 gram kaneel
  • 5 gram baking soda
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 perssinaasappel
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout in de keukenmachine tot havermoutmeel of gebruik gewoon havermoutmeel.

Doe het havermoutmeel in een kom. Voeg hier vervolgens het boekweitmeel met de kaneel en de baking soda aan toe en meng goed door elkaar. Prak vervolgens de bananen met een vork. Dit gaat makkelijker hoe rijper de bananen zijn.

Voeg de geprakte bananen en de eieren toe aan de kom en meng goed tot een beslag. Het plakkerige gaat straks van het mengsel af als je de citroen en sinaasappel toevoegt.

​Rasp de sinaasappelschil boven het beslag, maar proef wel tussendoor om te voorkomen dat het bananenbrood bitter wordt.

Tot slot pers je de sinaasappel en de halve citroen uit. Voeg het sap van de sinaasappel en de halve citroen toe aan het beslag. Het beslag kun je nu weer goed mengen en je zult merken dat het plakkerige van het beslag afgaat. 

Als het beslag stevig is, kun je een bakpapiertje in een cakeblik doen. Verdeel hier het mengsel overheen en bak het brood in 45 minuten goudbruin en gaar.

Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat even afkoelen en je kunt van dit gezonde bananenbrood met sinaasappel gaan genieten.

Bananenbrood met sinaasappel, Recept voor bananenbrood met sinaasappel, Biologisch bananenbrood met sinaasappel, Haver bananenbrood met sinaasappelschil, Bananenbrood gezond, Bananenbrood zonder suiker, Bananenbrood havermout, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close