Bananenbrood met sinaasappel



Voedingsgeluk
Recept Bananenbrood met sinaasappel
Aantal: 1 bananenbrood (12-15 plakjes)

Ingrediënten
- 75 gram havermout(meel)
- 75 gram boekweitmeel
- 4 gram kaneel
- 5 gram baking soda
- 3 bananen
- 2 eieren
- 1 perssinaasappel
- sap van een halve citroen

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout in de keukenmachine tot havermoutmeel of gebruik gewoon havermoutmeel.
Doe het havermoutmeel in een kom. Voeg hier vervolgens het boekweitmeel met de kaneel en de baking soda aan toe en meng goed door elkaar. Prak vervolgens de bananen met een vork. Dit gaat makkelijker hoe rijper de bananen zijn.

Voeg de geprakte bananen en de eieren toe aan de kom en meng goed tot een beslag. Het plakkerige gaat straks van het mengsel af als je de citroen en sinaasappel toevoegt.

Rasp de sinaasappelschil boven het beslag, maar proef wel tussendoor om te voorkomen dat het bananenbrood bitter wordt.
Tot slot pers je de sinaasappel en de halve citroen uit. Voeg het sap van de sinaasappel en de halve citroen toe aan het beslag. Het beslag kun je nu weer goed mengen en je zult merken dat het plakkerige van het beslag afgaat.

Als het beslag stevig is, kun je een bakpapiertje in een cakeblik doen. Verdeel hier het mengsel overheen en bak het brood in 45 minuten goudbruin en gaar.
Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat even afkoelen en je kunt van dit gezonde bananenbrood met sinaasappel gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?