fbpx

Eetdagboek november

Eetdagboek november

“Spruitjes zijn wel echt mijn favoriete groente, zeker in de winter.


Eetdagboek november, thuis uitgebreid lunchen, eindelijk spruitjes, restjes opmaken en de horeca supporten. Een bomvol eetdagboek deze maand met allerlei lekkers.

Gezonde lunch

Met wat restjes maakte ik deze heerlijke gezonde lunch klaar, aanrader voor als je weinig tijd hebt en toch lekker voedzaam. Ik roosterde 2 boterhammen, die belegde ik met een plakje kipfilet (met peper en zout erop). Ik kookte een eitje en topte het af met wat courgette sliertjes, eigenlijk wilde ik voor rucola gaan maar dat had ik niet in huis. En hoe feestelijk ziet dit eruit? Perfecte lunch wat mij betreft.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Lunch fail?

Deze lunch ziet er ook heerlijk uit, maar dat was een minder groot succes dan het eruit ziet haha. Ik probeerde zoete aardappel toast te maken. Maar na het te roosteren in het broodrooster en zeker een kwartier in de pan, bleek de toast nog steeds veel te hard. Misschien toch te dikke plakken gesneden? Ik ga binnenkort zeker nog eens in de herkansing met dunnere plakken.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Lunchsalade

We blijven even in de lunch, want iedereen kan wel wat lunchinspiratie met al het thuiswerken. Deze salade is dan wel echt een aanrader. Ik kookte wat quinoa en linzen, die liet ik goed afkoelen. De halloumi grillde ik in de pan en ook die liet ik afkoelen. Vervolgens sneed ik wat groenten die nog in de koelkast lagen (paprika en courgette) en ik deed er wat appel doorheen. Om het geheel af te maken strooide ik er wat pecannoten overheen. En de salade is compleet.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Lunchen bij Katoen?

We gingen meubels uitzoeken in Middelburg en hadden zin om dat te combineren met een lunch, maar de horeca is natuurlijk dicht. Toen kwam ik erachter dat je bij Katoen ook een lunch kunt afhalen en mijn favoriete broodrolletjes zaten erbij. Dus voor mij was de keuze snel gemaakt, Jens ging voor een burger. Die zonder bestek trouwens onmogelijk te eten is, we waren onderweg en het was te koud om buiten te eten dus aten we noodgedwongen in de auto. Dat maakte het niet minder lekker overigens.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Restjes opmaken

Op maandag doe ik altijd boodschappen voor de hele week en dat betekent vaak dat ik op zondag iets maak om de restjes op te maken. Deze keer waren het taco’s met gehakt, alle groenten die ik nog in de koelkast had liggen en het laatste restje geraspte kaas. Een ideale manier om je koelkast leeg te maken en niks weg te gooien.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Eindelijk spruitjes

Spruitjes zijn wel echt mijn favoriete groente, zeker in de winter. Ik roerbak ze altijd lekker met een uitje, kastanjechampignons en noten. Daarbij had ik dit keer aardappeltjes met rozemarijn en zeezout en een kaasburger. Zo lekker!

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ontbijtje

Tot slot maakte ik vorige week ook nog een super lekker ontbijtje. Ik ontdooide wat rood fruit en daar maakte ik een compote van. Gewoon door 5 minuten in een pannetje op middelhoog vuur te verwarmen en te blijven roeren. Dan krijg je vanzelf een mooie compote, daarbij maakte ik wat granola in de pan en met wat Griekse Yoghurt had ik een heerlijk voedzaam ontbijtje te pakken.

Eetdagboek november, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Wat eten we vandaag, Gezond ontbijt, Gezonde lunch, Gezond snacken, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen en dat je er lekker wat inspiratie uit hebt kunnen halen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close