fbpx

Eetdagboek december

Eetdagboek december

“Ik was super benieuwd, maar ze wilde er niets over loslaten, maar waren ook een beetje bang dat ik het niet lustte.


Eetdagboek december. Natuurlijk staat de decembermaand in het teken van veel eten. Ik genoot dan ook van lekker eten deze maand en deel het met je in dit eetdagboek.

Gezond ontbijt

Nadat ik begin december deze heerlijke trifle bedacht voor Kerst bleef er eentje over. Jens kwam na z’n werk thuis en at hem als toetje. Hij zei al snel dat het een restaurantwaardig toetje was en dat deed me besluiten om er een soort ontbijtvariatie op te maken. Ik maakte een fruit compote met rood fruit en deed die samen met verse granola op een bakje yoghurt. En dat bleek een succes!

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Wafels

Ook heb ik mijn wafelijzer weer herontdekt en bedacht ik dat appel en kaneel een perfecte combinatie zou zijn in een wafel. En ook dat blijkt te kloppen dat recept ga ik zeker nog uitwerken, want echt een aanrader. Maar als je niet kan wachten, zou ik zeggen pak dit wafelrecept en meng ongeveer 3/4 appel en een flinke theelepel door het beslag en laat de mango en yoghurt achterwege.

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Kerstontbijt

Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag, zoals je misschien wel weet. Daarom pak ik graag uit bij het Kerstontbijt met als gevolg dat ik super veel over heb. Ik besloot het daarom iets kleiner aan te pakken dit jaar. Ik ging voor croissantjes, maakte mijn nieuwe favoriet, de trifle en kookte en eitje. En natuurlijk konden een verse jus en koffie niet ontbreken.

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Kerstdiner

Eerste Kerstdag waren we bij mijn ouders en ze deden al de hele dag geheimzinnig over het voorgerecht. Ik was super benieuwd, maar ze wilde er niets over loslaten, maar waren ook een beetje bang dat ik het niet lustte. Alle zorgen waren voor niks, want het was echt super lekker! Tonijn in een soort jasje van sesam met een avocado crème. Normaal gesproken ben ik niet echt een vis liefhebber, maar dit was echt heerlijk.

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

De rest van de avond was het super gezellig, maar ben ik foto’s vergeten te maken. Het hoofdgerecht was een hertenbiefstuk met cranberry saus en zoete aardappel uit de oven. Als nagerecht een soort grand dessert met allerlei soorten ijs.

Tweede Kerst

Tweede Kerst waren we bij mijn schoonouders en hebben we lekker gegourmet. Ik ben er altijd dol op!

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Restjes?

De dag na Kerst heb ik een lekkere pan stoofvlees gemaakt, we hebben er echt enorm van genoten. Ik zei ook gelijk tegen Jens dat ik niet begreep waarom ik dit niet vaker doe, want het is zo lekker! En ik had ook nog een voorgerecht van carpaccio bedacht. Alleen was ik die een klein beetje vergeten haha. Dus dat betekende van de week als lunch een Italiaanse bol met carpaccio, ook geen straf hoor!

Eetdagboek December, Eetdagboek, Gezond ontbijt, Gezonde recepten, Ontbijtinspiratie, Receptinspiratie, Gezonde voeding, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen. Zoals in mijn maandoverzicht ook al gezegd, gaan we vanaf morgen flink klussen en verbouwen in ons nieuwe huis. Ik weet dus niet of ik dan veel tijd voor uitgebreide receptjes heb, maar dat zullen we zien.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close