Sloffentaart voor Pasen

“Toen ik dacht aan een lekker recept voor Pasen, kwam ik al snel uit bij een slof mét lemon curd.”

Sloffentaart voor Pasen. Deze paasslof met lemon curd, mango én chocolade eitjes is de perfecte traktatie om met Pasen op tafel te zetten.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Slof met lemon curd

Sinds ik zelf heb ontdekt hoe makkelijk het is om lemon curd te maken, maak ik het dan ook regelmatig. Ik vind het zo’n lekkere smaak en je kunt het goed combineren.

Toen ik dacht aan een lekker recept voor Pasen, kwam ik al snel uit bij een slof mét lemon curd. Als je daarop zoekt, dan zijn bijna alle sloffen met lemon curd met meringue. Dat vond ik te ingewikkeld en daarom besloot ik een eigen roomtopping te maken. Die topte ik af met paaseitjes en mango om lekker in de lente en de Paas sferen te blijven. En dat pakte verrassend goed uit! 


Kan jij nog wel wat meer inspiratie voor Pasen gebruiken? Bekijk deze recepten dan zeker ook even!

Recept: Sloffentaart voor Pasen

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

De dragee eitjes als topping zijn niet biologisch verkrijgbaar. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

80 gram kokosolie
150 gram (glutenvrij) havermeel
100 gram amandelmeel
4 eieren
50 gram rietsuiker
5 gram vanille extract
5 gram bakpoeder
175 milliliter citroensap (3 grote citroenen)
60 gram ahornsiroop
150 gram witte chocolade
250 gram mascarpone
100 gram zure room
80 gram dragee eitjes
70 gram extra pure chocolade paaseitjes
Klein stukje mango in snippers

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in een mengkom met het amandelmeel, 1 ei, de rietsuiker, het bakpoeder en het vanille extract. Voeg daar tot slot de gesmolten kokosolie aan toe en mix het geheel tot een stevig deeg. Verdeel gelijkmatig over de sloffenbodem en zorg voor een opstaand randje.

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ondertussen gaan we met de lemon curd aan de slag. Doe hiervoor het citroensap in een pannetje en voeg de overige 3 eieren toe, klop even goed door voordat je de ahornsiroop toevoegt. Breng aan de kook en laat even doorkoken tot het dikker wordt, maar blijf wel roeren. Giet daarna door een zeef, zodat er geen stukjes ‘scrambled egg’ overblijven. Zet voorlopig nog even in de koelkast.

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Als de sloffenbodem is afgekoeld, dan kun je de lemon curd er gelijkmatig overheen verdelen. Zet een uurtje in de koelkast om op te stijven. Ga ondertussen met de topping aan de slag. Smelt hiervoor de witte chocolade au bain marie door in een vuurvast bakje te doen boven een pannetje op het vuur. Ondertussen doe je de mascarpone vast in een mengkom, daar voeg je de gesmolten chocolade aan toe. Als het mengsel afgekoeld is, roer je de zure room er doorheen. Verdeel dit mengsel daarna gelijkmatig over de sloffenbodem en laat nog ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Top de slof af met (grofgehakte) dragee- en Paaseitjes en de stukjes mango. En je kunt van deze heerlijke slof gaan genieten. Lekker feestelijk om met Pasen op tafel te zetten.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Sloffentaart voor Pasen, Slof met lemon curd, Citroen slof, Frisse slof met lemon curd, Pasen sloffentaart, Paasslof, Paasslof met lemon curd, Slof voor Pasen, Paastaart met lemon curd, Slof vulling, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 33 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close