Rondo’s met pistache en cranberry

“Ik heb al vaker kleinere gebakjes gemaakt, omdat ik het leuk vind als iedereen zijn eigen gebakje heeft.”

Rondo’s met pistache en cranberry. Rondo’s maken is eigenlijk heel simpel en je kunt er lekker mee variëren.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Rondo’s

Ik heb al vaker kleinere gebakjes gemaakt, omdat ik het leuk vind als iedereen zijn eigen gebakje heeft. Zo hoef je niet te delen en dat is bij gebakjes toch het beste haha. Ik besloot daarom dat het ook leuk was om kleine notentaartjes te maken in de Kerstsfeer en dat zijn deze rondo’s geworden, waar je eindeloos mee kunt variëren. 

Wist je dat je het amandelspijs ook super makkelijk zelf kunt maken? Ik zal je uitleggen hoe, in het recept. Mocht je daar echt geen zin in hebben, dan kun je ook kant-en-klaar amandelspijs kopen, maar dat is toch minder lekker als je het mij vraagt.

Zoek je nog meer recepten voor kleinere gebakjes die je niet hoeft te delen? Bekijk deze recepten dan zeker ook even!

Recept: Rondo’s met pistache en cranberry

Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

125 gram roomboter op kamertemperatuur
60 gram ruwe rietsuiker
160 gram speltmeel
5 gram bakpoeder
100 gram amandelspijs *
100 gram gedroogde cranberry’s
100 gram gepelde pistachenoten

* Meng in een kommetje met een vork 84 gram amandelmeel met 50 gram honing en een half losgeklopt ei tot een plakkerig amandelspijs

Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe de roomboter in de keukenmachine en laag mengen tot romig. Voeg daar de rietsuiker, het speltmeel en het bakpoeder aan toe en laat mengen tot het een mooie deegbal is. Laat die een uurtje opstijven in de koelkast.

Rol het deeg daarna uit tot een platte lap. Dit gaat het makkelijkste tussen 2 bakpapiertjes. Vet de ringen vervolgens in en verwarm de oven voor op 180 graden.

Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Steek vervolgens rondjes deeg uit voor de taartjes. Gebruik hiervoor een steker (of een glas of iets anders ronds) wat groter is dan de 8 cm van de ring. Leg het deegrondje vervolgens in de ring en maak een mooi opstaand randje. Het deeg wat je overhoudt, kun je even apart zetten.

Besmeer vervolgens met het amandelspijs en top af met het cranberry-noten mengsel. Met de rest van het deeg kun je slierten voor de bovenkant maken of je verkruimelt het boven de taartjes. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt nu van deze heerlijke cranberry-pistache rondo’s gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Rondo’s met pistache en cranberry, Rondo’s met pistache, Rondo’s met cranberry, Cranberry rondo’s, Pistache rondo’s, Rondo’s, Rondo koek, Rondo maken, Rondo’s met spijsvulling, Zelfgemaakte rondo’s, Cranberry-pistache rondo’s, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 33 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close