Mini pepernoten cheesecake

“Mijn kruidnootjes maak ik daarom eigenlijk altijd zelf.”

Mini pepernoten cheesecake. Deze feestelijke Sinterklaastaartjes zijn makkelijk te maken, gezond én staan heel gezellig op tafel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Kruidnoten

Nog even en 5 december staat alweer voor de deur. Zelf vind ik het altijd leuk om iets feestelijks te maken voor Sinterklaas. En natuurlijk wil ik laten zien dat je de bekende Sinterklaasrecepten ook gezonder kunt maken.


Mijn kruidnootjes maak ik daarom eigenlijk altijd zelf. En door pure chocolade au bain marie te smelten, maak ik er ook makkelijk gezondere chocolade kruidnootjes van. Ik vond het tijd om iets feestelijkers te maken mét kruidnootjes en dat werden deze heerlijke mini cheesecakes. Dit keer gebruikte ik wel biologische kruidnootjes uit de winkel, maar dat had met tijdgebrek te maken. Als je zelf meer tijd hebt, zou ik je aanraden om de kruidnoten in het recept lekker zelf te maken. Het recept voor de kruidnootjes vind je hier.


Voor meer feestelijke Sinterklaasrecepten, kun je hier ook even kijken:

Recept: Mini pepernoten cheesecake

Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
40 gram kokosolie
100 gram havermeel
60 gram amandelmeel
2 eieren
3 gram bakpoeder
3 gram speculaaskruiden
250 gram mascarpone
30 gram ahornsiroop
5 gram vanille extract
150 gram stevige slagroom
80 gram grofgehakte kruidnoten
300 gram slagroom
Kruidnootjes voor topping

Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel, het amandelmeel, de eieren en het bakpoeder in een kom. Voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe en kneed tot een stevig deeg.

Vet de vormpjes goed in, het makkelijkste is als je vormpjes hebt met een losse bodem. 

Verdeel vervolgens het deeg gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan, zorg dat het overal even dik is en mooi glad van boven. Bak de bodempjes vervolgens in 25 minuten gaar. Laat daarna even afkoelen.

Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Doe de mascarpone in een mengkom, voeg daar de ahornsiroop, vanille extract en de stevige slagroom aan toe. Hak de kruidnoten grof en voeg ook toe. Roer het geheel goed door elkaar totdat alles goed met elkaar gemengd zit.

Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Verdeel vervolgens het mascarponemengsel over de bodempjes. Zorg ervoor dat het overal even veel is (ongeveer 2 eetlepels per taartje). Strijk daarna nog glad met de bolle kant van een lepel, zodat de bovenkant mooi glad is. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Haal daarna uit de koelkast en verdeel als topping de slagroom en de kruidnootjes over de taartjes.

Je kunt nu van deze taartjes gaan genieten! Bewaar ze in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Mini pepernoten cheesecake, Mini kruidnoten cheesecake, Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas, Mini kruidnoten cheesecake voor Sinterklaas, Sinterklaastaartjes, Mini kruidnoten cheesecakes, Kleine pepernoten cheesecakejes, Mini kruidnoot cheesecakes, Mini cheesecake met pepernoten, Mini cheesecake met kruidnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 32 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close