“En de meeste gebakjes kun je ook perfect als nagerecht eten.”
Kersttulband. Deze cranberry tulband met witte chocolade is super feestelijk voor Kerst en een perfecte Kerst tulband cake.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Kerstrecepten
Met Kerst een mooie taart of een leuk gebakje op tafel zetten, vind ik toch altijd wel heel leuk. En de meeste gebakjes kun je ook perfect als nagerecht eten.
Dit jaar ben ik weer zowel bij mijn ouders als bij mijn schoonouders verantwoordelijk voor het toetje met Kerst. En dat komt goed uit, want dat maak ik veel liever dan een voor- of hoofdgerecht. Ik ga zelf crème brulee proberen te maken én een tiramisu met passievrucht. Dus dat belooft heel lekker te worden. En als het allemaal niet lukt, kan ik altijd deze heerlijke tulband nog serveren, want die is ook helemaal in de Kerstsfeer.
Zoek jij nog een lekker gebakje voor de Kerstdagen? Bekijk deze recepten dan zeker even!
Hoe krijg ik de tulband goed uit de vorm?
Dit was echt een ramp bij mij de laatste keren dat ik een tulband maakte. Ik zei ook tegen Jens dat als het nu weer niet zou lukken, ik nooit meer een tulband zou maken. Maar ik heb nu alle tips opgevolgd en het heeft gewerkt, dus ik deel ze graag met je. De eerste stap is dat het super belangrijk is om de vorm helemaal in te vetten en daarbij niet één stukje te vergeten. Daarna bestuif je de hele vorm met bloem en zorg je ervoor dat hij daar goed mee bedekt is. En tot slot is het belangrijk dat de tulband gaar is. Dat test je makkelijk door er een satéprikker in te prikken. Als die er schoon uitkomt, is de tulband gaar. Zo niet, dan moet hij nog even terug de oven in.
Recept: Kersttulband
Ingrediënten
300 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram rietsuiker
5 gram vanille extract
6 eieren
300 gram speltmeel
10 gram bakpoeder
2 sinaasappels
250 gram cranberries
Beetje bloem
100 gram witte chocolade
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de roomboter in kleine stukjes en mix in de keukenmachine met de rietsuiker en het vanille extract tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Daarna voeg je het speltmeel met het bakpoeder toe en de rasp van de sinaasappels. Mix tot een glad en romig geheel, maar niet te lang.
Doe de cranberries in een kom met een eetlepel bloem en roer erdoor zodra alle cranberries ermee bedekt zijn. Voeg het beslag toe aan de kom. Hak de chocolade grof en voeg ook toe. Mix het geheel goed door elkaar, zodat alles mooi verdeeld zit.
Vet de vorm helemaal in en bestuif met bloem. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is, voordat je het deeg gelijkmatig over de vorm verdeelt. Bak de tulband in 65 minuten gaar. Laat vervolgens 15 minuten in de vorm afkoelen. Zet daarna op zijn kop op een plank of bord, draai om en de tulband komt als het goed is, los van de vorm op de plank.
Je kunt nu van deze heerlijke Kerst tulband gaan genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 33 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.