Frambozen slof met witte chocolade

“En als ik denk aan Valentijnsdag en de liefde, dan denk ik aan frambozen en witte chocolade.”

Frambozen slof met witte chocolade. Op zoek naar een Valentijnrecept? Deze slof met witte chocolade en frambozen is daar perfect voor!

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Valentijnsdag

Zelf vieren we Valentijnsdag niet echt, alhoewel we vorig jaar wel lekker uit eten zijn geweest. Maar dat was meer toeval dan gepland haha. Alsnog is het wel een leuke dag om de liefde te vieren en je geliefde extra in het zonnetje te zetten natuurlijk.


Ik vond het daarom tijd om weer een lekker recept te maken waar je jouw Valentijn mee kunt verrassen volgende week! En als ik denk aan Valentijnsdag en de liefde, dan denk ik aan frambozen en witte chocolade. Die combinatie straalt voor mij de liefde uit en dat combineerde ik in deze heerlijke slof! Je kunt ook ander fruit als topping gebruik of eventueel frambozen uit de diepvries.


Op zoek naar meer Valentijn inspiratie? Bekijk deze recepten dan zeker ook even!

Recept: Frambozen slof met witte chocolade

Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

80 gram kokosolie
150 gram (glutenvrij) havermeel
250 gram amandelmeel
1 ei
50 gram rietsuiker
10 gram bakpoeder
5 gram vanille extract
250 gram mascarpone
150 gram witte chocolade
100 gram zure room
60 gram honing
125 gram frambozen

Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in een mengkom met 100 gram van het amandelmeel, het ei, 50 gram suiker, het bakpoeder en het vanille extract. Voeg daar tot slot de gesmolten kokosolie aan toe en mix het geheel tot een stevig deeg. Verdeel gelijkmatig over de sloffenbodem en zorg voor een opstaand randje.

Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Maak vervolgens het amandelspijs door het overige amandelmeel (150 gram) te mengen met de honing. Doe dit met een vork en klop het amandelmeel goed los. Ga door tot het een lekkere plakkerige structuur van amandelspijs heeft en verdeel gelijkmatig over de sloffenbodem. Bak vervolgens in 25 minuten gaar en laat daarna goed afkoelen. 

Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Daarna gaan we met de topping aan de slag. Smelt de witte chocolade in een schaaltje boven een pannetje warm water au bain marie. Zorg ervoor dat het niet te warm wordt, want dan smelt de chocolade niet goed. Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom en klop los. Voeg daar vervolgens de gesmolten witte chocolade aan toe en mix opnieuw. Als dit mengsel is afgekoeld, voeg je de zure room toe en mix je het nog een keer. Verdeel daarna over de afgekoelde sloffenbodem en laat minimaal 4 uur opstijven voordat je het aftopt met de frambozen.

Bewaar in de koelkast en verras je Valentijn met deze heerlijke slof!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Frambozen slof met witte chocolade, Frambozen slof, Slof met frambozen, Frambozen sloffentaart, Slof met framboos, Slof met witte chocolade en frambozen, Slof met frambozen en witte chocolade, Frambozenslof met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 32 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close