“De witte kruidnootjes vond ik nooit zo lekker, maar ik heb ook het idee dat dat meer yoghurt kruidnoten zijn dan witte chocolade.”
Witte chocolade kruidnoten. Witte chocolade kruidnoten zelf maken is heel makkelijk met het recept voor deze gezonde kruidnoten.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Chocolade kruidnoten
Ik ben altijd al dol geweest op de chocolade kruidnoten uit de winkel. Eerst at ik ze heel vaak, maar toen ik zelf gezonder ging eten, at ik die eigenlijk ook niet meer. En nu maak ik al jarenlang mijn eigen chocolade kruidnootjes. De witte kruidnootjes vond ik nooit zo lekker, maar ik heb ook het idee dat dat meer yoghurt kruidnoten zijn dan witte chocolade.
Ik vond het daarom tijd worden om zelf gezond witte chocolade kruidnoten te maken. En dat is heel goed gelukt.
Recept: Witte chocolade kruidnoten


Ingrediënten
125 gram kokosolie
200 gram rijstmeel
50 gram amandelmeel
5 gram baking soda
15 gram speculaaskruiden
50 milliliter honing*
75 milliliter plantaardige melk
150 gram witte chocolade
* Achteraf vond ik de kruidnoten best zoet, je kunt ook wat minder honing gebruiken als je niet van té zoet houdt.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt eerst de kokosolie langzaam op laag vuur. Doe ondertussen het rijstmeel met het amandelmeel, de baking soda en de speculaaskruiden in een kom. Ik heb het in de keukenmachine gedaan, maar met de hand mixen kan ook prima. Voeg daarna de honing, de plantaardige melk en tot slot de gesmolten kokosolie aan toe.
Meng de ingrediënten goed tot een mooi deeg. Het deeg is best vochtig, maar dat maakt het makkelijk om de pepernoten te maken.
Leg vervolgens een bakpapiertje op een bakplaat. Rol kleine bolletjes (ongeveer zo groot als een knikker) van het deeg. Druk een beetje plat en leg op de bakplaat. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
Vul de grotere van de 2 pannen met een laagje warm water. Zet op laag vuur. Hierin zet je vervolgens de kleinere pan, waarin je de witte chocolade doet. Laat de witte chocolade op deze manier au bain marie smelten. Als de chocolade begint te smelten, kun je de pepernoten er voorzichtig helemaal doorheen halen. Dit gaat het makkelijkste met een tangetje.
Doe ondertussen een folietje over een bord. Als je dan vervolgens een kruidnoot door de chocolade hebt gehaald, kun je die daarop leggen. Dat voorkomt dat ze vastplakken.
Laat ongeveer een uurtje uitharden in de koelkast.
Je kunt nu gaan genieten van deze witte chocolade kruidnoten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Witte-Chocolade-kruidnoten

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.