fbpx

Wentelteefjes met gebakken banaan

“Door het vuur hoog te zetten, worden de wentelteefjes straks lekker knapperig.”

Wentelteefjes met gebakken banaan. Deze gezonde wentelteefjes met banaan maak je makkelijk zelf. Op hoog vuur maak je krokante wentelteefjes.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Wentelteefjes

Al van jongsafaan ben ik er dol op. Waar ik ze vroeger met wit brood en heel veel basterdsuiker at, eet ik ze nu een stuk gezonder. De basis blijft hetzelfde. Ondanks dat ik nu speltbrood en kokosbloesemsuiker gebruik. Maar met de topping varieer ik graag. Zo maakte ik ze al eens met gebakken appel en vond ik het nu tijd voor een versie met gebakken banaan. En dat pakte super goed uit!

Recept: Wentelteefjes met gebakken banaan

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten

Kokosolie om in te bakken
1 1/2 banaan
5 gram kaneel
1 ei
150 gram havermelk
30 gram kokosbloesemsuiker
6 sneetjes brood
50 gram yoghurt
Honing voor decoratie

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm eerst een klontje kokosolie in een grote koekenpan. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en leg in de pan. Bak vervolgens met ongeveer 2 gram kaneel in de pan. Draai na 2 minuten om en bak zo in totaal ongeveer 5 minuten.

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogOndertussen dat de banaan bakt, kun je met de wentelteefjes zelf aan de slag gaan. Maak het mengsel hiervoor door een ei te klutsen in een diep bord. Voeg daar vervolgens de rest van de kaneel, de havermelk en de kokosbloesemsuiker aan toe. Roer even tot een glad geheel.

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHaal de banaan eerst uit de pan en leg even op een keukenpapiertje om uit te lekken. Doe daarna opnieuw wat kokosolie in de pan. Haal een boterham door het mengsel heen en leg dan voorzichtig in de pan. Zet het vuur redelijk hoog, maar blijf wel in de buurt. Door het vuur hoog te zetten, worden de wentelteefjes straks lekker knapperig. Als de randjes bruin worden kun je ze omdraaien en nog 1 minuut aan de andere kant bakken.

Verdeel de gebakken wentelteefjes over 2 borden. Top ze af met wat yoghurt, de gebakken banaan en een beetje honing.

Je kunt nu van deze heerlijke gezonde wentelteefjes met gebakken banaan gaan genieten.

Wentelteefjes met gebakken banaan, Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan, Wentelteefjes met banaan en kaneel, Gezonde wentelteefjes met banaan, Gezonde wentelteefjes, Gezonde wentelteefjes maken, Wentelteefjes, Wentelteefjes recept, Wentelteefjes maken, Wentelteefjes maken zonder vanillesuiker, Krokante wentelteefjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Wentelteefjes-met-gebakken-banaan

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Volg jij Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close