fbpx

Vijgen smoothie met mango

Vijgen smoothie met mango

 

 
Vijgen smoothie met mango. Een heerlijk recept voor een verse vijgen smoothie, een gezonde mango smoothie zonder yoghurt.
 

Inspiratie

Gisteren had ik ‘s morgens afgesproken met mijn oude oppas, ze paste op mij op totdat ik ongeveer een jaar of 6 was. Maar daarna hebben we altijd contact gehouden en afgesproken. Het was nu alweer een lange tijd geleden, maar het blijft leuk om dan weer herinneringen op te halen. Toen ik op tijd weer terug was, heb ik eerst lekker een uur met de hond gewandeld langs het water. En als ik daar dan loop dan komen er vaak veel ideeën. En ineens had ik super veel zin om lekker blogs te gaan schrijven. Soms zit ik in de ‘bakflow’ en soms meer in de ‘schrijfflow’ en nu zat ik duidelijk in de ‘schrijfflow’. Steeds meer mensen volgen Organic Happiness en dat waardeer ik enorm. Zelf volg ik natuurlijk ook veel andere bloggers. En dan vind ik het soms ook zo leuk om wat van hun persoonlijk te lezen of te zien en niet alleen die lekkere recepten. En toen dacht ik ineens dat er vast ook veel volgers van mij zijn die dat van mij zouden willen zien. Niet iedereen weet precies wie het gezicht achter Organic Happiness is, dus dat leek me een leuk idee.

Persoonlijke blog

Ik ging eigenlijk ook gelijk met de blog aan de slag en ik vond het ook heel leuk om te doen. Het blijkt inderdaad dat jullie het super leuk vinden om af en toe een wat meer persoonlijke blog te lezen, want deze blog is echt heel erg veel keer bekeken. Super bedankt daarvoor! Ook heb ik op Instagram een poll gehouden of jullie meer persoonlijke blogs willen lezen en daarop was het antwoord overtuigend ja. Dus dat betekent dat ik wat meer persoonlijke blogs met jullie ga delen. Om te beginnen 1x per maand gewoon om te zien of het werkt en wat jullie ervan vinden.

Smoothie met vijgen

Vandaag staat er natuurlijk weer een smoothie op het programma, namelijk eentje met vijgen. Die zag ik gisteren op de markt en heb ik lekker meegenomen. Helaas zag ik wel dat er 1 vijg al helemaal beschimmeld was. Misschien waren ze daarom zo goedkoop haha. Lees snel verder voor het recept van deze lekkere, zoete smoothie.


Recept vijgen smoothie met mango

Bereidingstijd:  5 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                 2 smoothies (ongeveer 750 milliliter)
 
Bijzondere benodigdheden:

Vijgen smoothie met mango, Vijgen smoothie, Verse vijgen smoothie, Recept verse vijgen smoothie, Vijgen smoothie recept, Smoothie met vijgen, Mango smoothie, Mango smoothie recept, Mango kiwi smoothie, Mango smoothie gezond, Mango smoothie zonder yoghurt, Smoothie mango kiwi, Frambozen smoothie, Frambozen smoothie zonder banaan, Frambozen smoothie gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 
Ingrediënten
 
  • 30 gram frambozen
  • 2 vijgen
  • 1 kiwi
  • 1 mango
  • 200 milliliter water

     

 

 

 

Vijgen smoothie met mango, Vijgen smoothie, Verse vijgen smoothie, Recept verse vijgen smoothie, Vijgen smoothie recept, Smoothie met vijgen, Mango smoothie, Mango smoothie recept, Mango kiwi smoothie, Mango smoothie gezond, Mango smoothie zonder yoghurt, Smoothie mango kiwi, Frambozen smoothie, Frambozen smoothie zonder banaan, Frambozen smoothie gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
 
Hoe maak je het?

Was de frambozen en doe deze alvast in de blender. De vijgen kun je vervolgens schillen en in de blender doen, maar zelf vond ik dat niet zo heel makkelijk werken. Ik heb daarom de vijgen door de helft gesneden en het vruchtvlees er met een mesje uitgesneden en aan de blender toegevoegd. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het is wel de makkelijkste manier. De kiwi kun je schillen en in stukjes snijden en ook aan de blender toevoegen. Als je het makkelijker vindt, kun je de kiwi ook door de helft snijden en uitlepelen boven de blender.

Vijgen smoothie met mango, Vijgen smoothie, Verse vijgen smoothie, Recept verse vijgen smoothie, Vijgen smoothie recept, Smoothie met vijgen, Mango smoothie, Mango smoothie recept, Mango kiwi smoothie, Mango smoothie gezond, Mango smoothie zonder yoghurt, Smoothie mango kiwi, Frambozen smoothie, Frambozen smoothie zonder banaan, Frambozen smoothie gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Snijd de mango zo dicht mogelijk langs de pit. Probeer zoveel mogelijk vruchtvlees van de mango en de pit af te snijden. Snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes en voeg ook toe aan de blender. Voeg als laatste nog het water aan de blender toe. Als je de smoothie wat dikker wilt, kun je wat minder water toevoegen. Wil je een wat dunnere smoothie, voeg dan wat extra water toe.

Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke vijgen smoothie met mango op deze zonnige Smoothie Sunday!

Vijgen smoothie met mango, Vijgen smoothie, Verse vijgen smoothie, Recept verse vijgen smoothie, Vijgen smoothie recept, Smoothie met vijgen, Mango smoothie, Mango smoothie recept, Mango kiwi smoothie, Mango smoothie gezond, Mango smoothie zonder yoghurt, Smoothie mango kiwi, Frambozen smoothie, Frambozen smoothie zonder banaan, Frambozen smoothie gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close